Újabb videó került elő a dunai hajóbalesetről

40 órája hever a Duna mélyén a roncs.

Újabb videó került fel az internetre a szerdai tragédiáról, amely legalább hét ember halálával végződött, 21 főt pedig azóta is keresnek.

Az Index vette észre a Személyhajósok Szövetsége által közzétett felvételt, melyen az látható, ahogy a Viking Sigyn nevű szállodahajó a Margit híd alatt utoléri a Hableányt, és nekiütközik. A városnéző kishajó ezt követően másodpercek alatt elsüllyedt.

A hajóroncs azóta is a Duna mélyén van, a rendőrség összevissza beszél a baleset körüli percekről, és a szakemberek véleménye sem egységes a mentés lehetőségeivel kapcsolatban.

A katasztrófavédelem, a honvédség és a Havaria katasztrófaelhárító egyesület ipari búvárai 40 órája próbálkoznak sikertelenül lejutni az elsüllyedt hajóhoz, pénteken egyiküket ki is kellett menteni a vízből, mert beakadt a légzőcsöve.

Az ATV úgy tudja, a Hableányt letaroló szállodahajó és 166 utasa közben már elindult Passau irányába, új kapitánnyal. A baleset okozásával vádolt 64 éves ukrán hajóst a rendőrség őrizetbe vette, várhatóan ma döntenek a letartóztatásáról.

Kapcsolódó hírek