Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Ki kellett menteni egy TEK-es búvárt a Dunából

A roncsfeltáró munkálatokat végző búvárok egyike nyújtja ki kezét a vízből az őt kihúzni készülő társai felé a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 31-én.
A roncsfeltáró munkálatokat végző búvárok egyike nyújtja ki kezét a vízből az őt kihúzni készülő társai felé a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 31-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Úgy kellett elvágni egy TEK-es búvár légzőcsövét, majd kimenteni a vízből a merülőt, miután az erős sodrásban péntek délután megpróbálta megközelíteni az elsüllyedt Hableányt.

A 24.hu információi szerint a búvár 14 óra körül ment bele a vízbe, a Margit híd pillérjének árnyékánál próbált merülni. Leengedték a 2-3 méter hosszú létrát a vízbe, a búvár a létra aljáról leugrott a mederbe, a sodrás miatt viszont nem tudta megközelíteni a tragikus sorsú turistahajót.

A búvárt megpróbálták visszahúzni, légzőcsöve azonban beleakadt a létrába.

Egy mentőbúvár azonnal cselekedett, segítségével elvágták a csövet, a lent rekedt merülő pedig így kiszabadult.

A lap egy, a mentési munkálatokban részt vevő szakemberre hivatkozva azt írta, 10-11 kilométer per órás a sodrás, a vízállás is magas, a merülés életveszélyes. Hasonlót nyilatkozott egy volt ipari búvár is az Indexnek, szerinte is lehetetlen küldetés jelenleg a hajóhoz jutni.