Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Tüntettek a Parlament előtt a kilakoltatott kisgyermekes családok miatt

RövidenRöviden
Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője (k) és Szabó Szabolcs független képviselő (j) sajtótájékoztatót tart a Város Mindenkié csoport demonstrációján, az Országgyűlés rendkívüli ülése előtt a Kossuth téren 2019. május 17-én.
Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője (k) és Szabó Szabolcs független képviselő (j) sajtótájékoztatót tart a Város Mindenkié csoport demonstrációján, az Országgyűlés rendkívüli ülése előtt a Kossuth téren 2019. május 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Város Mindenkié csoport pénteken a Parlament előtt tartott demonstrációval és performansszal hívta fel a figyelmet az otthonukat elveszítő kisgyermekes családok helyzetére.

Negyedszerre is a parlament előtt a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását tiltó javaslat. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Thursday, May 16, 2019

A szervezet a sajtótájékoztatóját az Országgyűlés épülete előtt tartotta, mert a parlament rendkívüli ülést tartott, ahol az ellenzéki pártok a gyermekes családok hajléktalanságának megelőzéséhez szükséges törvénymódosításokról akartak tárgyalni. A „családbarát” Fidesz-KDNP nem vett részt az ülésen, mert az szerintük csupán kampányakció.

Misetics Bálint, A Város Mindenkié csoport aktivistája azt mondta,

nem működik jól az a társadalom, ahol az emberek hagyják egymást hajléktalanná válni, és nem működik jól az az állam, ami hajléktalanná teszi a saját állampolgárait.

Közölte, az Utcajogász Egyesülettel közösen készített indítványuk arra kötelezné az önkormányzatokat, hogy a hajléktalanná válás által fenyegetett vagy már hajléktalanná vált gyermekes családokat helyezze el. A javaslat az önkormányzati lakások és a lakáshiteles ügyek esetében már a lakáskiürítés bírósági elrendelését is megtiltaná, ha annak következtében elhelyezés nélkül lakoltatnának ki egy gyermekes családot – ismertette.

A javaslat önmagában nem elég a lakhatási válság megszüntetéséhez, de ez egy olyan civilizációs minimum, amit a társadalom túlnyomó többsége támogat – fogalmazott Misetics.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője embertelennek és elfogadhatatlannak nevezte a gyermekes családok kilakoltatását.

Magyarországon nagyon sok embernek kell szembenéznie a kilakoltatás rémével, a rendszerváltozás óta regnáló kormányzatok pedig adósak azzal, hogy kezeljék a problémát – mondta. Költségvetési forrásokat szorgalmazott egy bérlakásépítési programra, illetve egy, az anyagi nehézséggel küzdő családok helyzetén javító szociális csomagra.

Szabó Szabolcs független képviselő a „minimum minimumának” nevezte, hogy a kisgyermekeket anyagi okok miatt ne szakítsák el a szüleiktől.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kilakoltattak egy mozgássérült gyermeket nevelő családot Csepelen, miután aljas módon kijátszották alóluk a saját lakásukat

Ismét sokkolót használtak a rendőrök: ezúttal egy gyermekes család kilakoltatásánál

Blikk: mentők vitték el a rendőröket Bíró Ica kilakoltatásáról

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter