„További minden jót” kívánt a Miniszterelnökség egy kilakoltatásra váró 9 gyermekes családnak

Levélben kért segítséget Orbán Viktortól az kilencgyermekes zsámboki édesanya, akinek el akarják árverezni a házát – írta meg a Magyar Hang.

Fazekas Simon Krisztina kálváriájáról mi is beszámoltunk. A nő nyolc gyerekkel szökött el alkoholista, bántalmazó férjétől, de visszakerült végül a telekre, ahol két ház áll. Az egyiket közösen, hitelből építették a volt férjével, a másik az anyósáé volt, utóbbiban lakik most új férjével, akitől a kilencedik gyermeke született.

A ház hiteltartozás miatt került kalapács alá, a Magyar Hang szerint május 5-ig lehetett licitálni, három jelentkező is volt, de kicsúsztak az időből, így a családnak lett még egy hónapja.

Az anya közben két hónappal ezelőtt levelet írt Orbán Viktornak, segítséget remélve. A válasz kedden érkezett meg a Miniszterelnöki Kabinetirodától. E szerint „őszinte megértéssel és együttérzéssel olvasták sorait”, majd felhívták figyelmét arra, hogy

„a kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik”.

A levelet pedig azzal zárták:

„helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

Kapcsolódó hírek