Kilenc gyerekkel kerülhet utcára egy zsámboki család

Május 5-ig lehet licitálni egy kilencgyermekes család házára a Pest megyei Zsámbokon, ha valaki megveszi, 60 napon belül ki kell költözni az ingatlanból.

A Magyar Hang riportja szerint Fazekas Simon Krisztina nyolc gyermekkel szökött el alkoholista első férjétől, aki rendszeresen bántalmazta, de a sors visszasodorta a faluba és a telekre, ahol két ház áll. Az egyiket közösen, hitelből építették a volt férjével, a másik az anyósáé volt, utóbbiban lakik most új férjével, Fazekas Zsolttal, akivel közös gyermekük lett.

A házat 12,5 milliós hiteltartozás miatt viszik, az árverés egy 41 ezer forintos vízdíjtartozás miatt indult el. A ház 7,5 millió forintról indul, ha sikeres a vásárlás, és a család két hónapon belül nem talál magának új helyet, az utcán köthetnek ki. A kilenc gyermek közül a most hat és fél éves Leila Down-szindrómás, ő Gödöllőn tanul egy speciális iskolában.

„Nem mehetünk el a világ végére. Ha még messzebb költöznénk, ott találnánk ugyan olcsó házat, de munkát és speciális iskolát nem. Emellett a legnagyobb gyerekek végzősök a középiskolában, nekik is nagyon nehéz lenne a váltás.”

– mondta az anya.

Ezek is érdekelhetnek