Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Bulvár

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Baleset

Borzalmas tragédia: halálra forrázta magát a fürdőkádban egy idős nő Nyíregyházán

Szabó Tímea: Orbán „kilenc éve hazudik arról, hogy neki Magyarország az első”

kilakoltatás-avm-ferencváros
Kilakoltatás 2018. szeptemberében Budapesten, a Ferencvárosban. Fotó: Mérce.hu/Csepregi Dorka

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek ellenzéki politikusok, amelyen törvénybe iktatnák a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát.

A kezdeményezésről Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, valamint Donáth Anna, a Momentum alelnöke és Misetics Bálint, A Város Mindenkié (AVM) csoport aktivistája közös sajtótájékoztatón számolt be szerdán, a Parlament előtt.

Ennek lényege, hogy a parlament még az április 30-án lejáró téli kilakoltatási moratórium vége előtt egy rendkívüli ülésen

tűzze napirendre az AVM által kidolgozott törvényjavaslatot, amely megtiltaná a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását.

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor a települési önkormányzatoknak kötelezettsége lenne megfelelő elhelyezést biztosítani a kilakoltatással fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett gyermekes családoknak, valamint az önkormányzati bérlakások és a lakáshiteles ügyek esetében már a lakáskiürítés bírósági elrendelésére se lenne lehetőség abban az esetben, ha az gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásához vezetne.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő hazugságnak nevezte, hogy tavaly a családok éve volt, hiszen – mint mondta – 2018-ban 3200 kilakoltatás történt. Úgy vélte:

Orbán Viktornak csak a tehetős család a család, az nem, amelyet szétszakít a hajléktalanság vagy a szegénység.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor „kilenc éve hazudik arról, hogy neki Magyarország az első”, hiszen ha valóban így lenne, akkor nem engedné meg, hogy gyerekek ezreit tegyék az utcára.

Ez is érdekelhet:
Kövér László: A bíró nem lehet független az államtól

Kilakoltattak egy mozgássérült gyermeket nevelő családot Csepelen, miután aljas módon kijátszották alóluk a saját lakásukat

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Ismét sokkolót használtak a rendőrök: ezúttal egy gyermekes család kilakoltatásánál

Rossz hír a bedőlt jelzáloghiteleseknek, 105 ezer család veszítheti el otthonát

Blikk: mentők vitték el a rendőröket Bíró Ica kilakoltatásáról