Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát az NVB

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én.
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem függesztette fel Czeglédy Csaba EP-képviselőjelölt mentelmi jogát keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. Az testület határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Az ülésen kilencen szavaztak a felfüggesztésre, nyolcan ellene. A felfüggesztéshez ugyanakkor kétharmados többségre lett volna szükség.

Czeglédy Csaba a DK európai parlamenti listájának 36. helyén szerepel, a lista nyilvántartásba vételéről szóló döntés április 22-én lett jogerős.

Czeglédy Csaba és társai ellen a Szegedi Törvényszéken bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. Jelöltté válását követően azonban a bíróság felfüggesztette az eljárást, mivel az európai parlamenti választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll. A bíróság egyúttal kezdeményezte az NVB-nél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését,

az NVB azonban kedden úgy döntött, hogy fenntartja a jelölt mentelmi jogát.

A döntés előtt Czeglédy Csaba is szót kapott. A jelölt azt mondta, szeretne aktívan részt venni a választási kampányban a hátralévő három hétben a jelölőszervezet és a baloldali közösség érdekében. Azt is mondta, nagy valószínűséggel nem lesz EP-képviselő, ennek ellenére nem tartja magát „kamujelöltnek”.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten