Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát az NVB

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én.
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem függesztette fel Czeglédy Csaba EP-képviselőjelölt mentelmi jogát keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. Az testület határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Az ülésen kilencen szavaztak a felfüggesztésre, nyolcan ellene. A felfüggesztéshez ugyanakkor kétharmados többségre lett volna szükség.

Czeglédy Csaba a DK európai parlamenti listájának 36. helyén szerepel, a lista nyilvántartásba vételéről szóló döntés április 22-én lett jogerős.

Czeglédy Csaba és társai ellen a Szegedi Törvényszéken bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. Jelöltté válását követően azonban a bíróság felfüggesztette az eljárást, mivel az európai parlamenti választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll. A bíróság egyúttal kezdeményezte az NVB-nél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését,

az NVB azonban kedden úgy döntött, hogy fenntartja a jelölt mentelmi jogát.

A döntés előtt Czeglédy Csaba is szót kapott. A jelölt azt mondta, szeretne aktívan részt venni a választási kampányban a hátralévő három hétben a jelölőszervezet és a baloldali közösség érdekében. Azt is mondta, nagy valószínűséggel nem lesz EP-képviselő, ennek ellenére nem tartja magát „kamujelöltnek”.

Kapcsolódó hírek

Kifütyülték a szurkolók Győr fideszes polgármesterét, aki inkább meg sem szólalt

Menekülnek a magyarok a fizetős egészségügybe – már akinek van rá pénze

Orbán: tiszteletet parancsoló győzelmet arattunk

Megtámadja a DK a levélszavazatok elfogadását

Kokain miatt eltiltott olimpiai bajnok is szerepel a Fidesz 2024-es választási jelöltjei között

Elítélte a bíróság az Origo propagandistáját

Hazugságon kapták, 1 milliót fizethet a TV2 „Tények” gúnynevű műsora

Dobrev Klára: „iszonyatosan nagyok a politikai ambícióim”

Folytatják a Czeglédi Csaba elleni büntető eljárást

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!