Hazugságon kapták, 1 milliót fizethet a TV2 „Tények” gúnynevű műsora

A csatorna jogi képviselője azzal érvelt, csak bagatell tévedés történt.

Hazugságon kapták, 1 milliót fizethet a TV2 „Tények” gúnynevű műsora

Pert nyert a TV2-vel szemben dr. Czeglédy Csaba, a DK jogásza, miután a kormányközeli kanális történeti okokból Tények néven futó műsora több napon át hazudozott róla.

A csatorna „hírműsora” egy időben azzal traktálta nézőit, hogy az ügyvédet, szombathelyi ellenzéki politikust elítélték egy hatmilliárdos büntetőügyben, ilyen azonban nem történt, vádemelésnél tart az ügy.

Komikus részlet, hogy a bíróságon a TV2 jogi képviselője azzal próbált érvelni, hogy csak bagatell tévedésről van szó, szerintük ugyanis nincsen különbség a vádemelés és az elítélés között.

A Fővárosi Törvényszék azonban máshogy látta:

„az alperes alaptalanul érvelt azzal, hogy a valótlan állítás lényegtelen tévedés, és azzal is, hogy a közlés nem alkalmas a felperesről kialakult kép negatív irányú befolyásolására, mert a valótlan állításnak a közlés tartalma szempontjából lényegi jelentősége van, a közlésben jelölt megbízási díjat kapó felperest 6 milliárdos költségvetési csalásért elítélt ügyvédként mutatta be, azaz mint elítélt bűnözőt.”

Czeglédy Facebook-posztjában azt írta:

„A TV2 Tényekben (már a híradó elnevezése is mulatságos) úgy hazudnak, mintha muszáj volna nekik. Könnyen lehet, hogy ez a munkaköri leírásukban is szerepel, mint kötelezettség, mindenesetre láthatólag nem zavarja őket, hogy az ország fele már csak nevet rajtuk.”

Hozzátette, „az apró tévedés” egy millió forintjába került a lejáratócsatornának, amit egy alapítvány fog megkapni. A pervesztes TV2-nek ezen felül 110 ezer forintnyi perköltséget és ügyvédi díjat is meg kell fizetnie.

A TV2 Tényekben (már a híradó elnevezése is mulatságos) úgy hazudnak, mintha muszáj volna nekik. Könnyen lehet, hogy ez…

Posted by Dr. Czeglédy Csaba on Thursday, December 17, 2020

Kapcsolódó hírek