Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Elítélte a bíróság az Origo propagandistáját

Megrovást kapott a Czeglédy Csabáról hazudozó Kovács András.

RövidenRöviden
Kovács András, az Origo propagandistája.
Kovács András, az Origo propagandistája.

Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd a Facebook-oldalán írt arról, hogy mivel az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és vele szemben is „átlépett minden határt”, immár nemcsak sajtó és személyiségi jogi pereket indít, hanem „a legkirívóbb esetekben” büntetőfeljelentéseket is tesz a propagandisták ellen.

Egy ilyen ügyben született legutóbb ítélet:

a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében.

Az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és velem szemben is átlépett minden határt.Szinte végtelen anyagi…

Posted by Dr. Czeglédy Csaba on Wednesday, July 8, 2020

Czeglédy azt írta, „Kovács András tegnap mondta el először védekezése részeként, hogy Kósa Lajos nagy barátjától, dr. Fiák Istvántól kapta azon információkat, amire hazug állításait alapozta”.

Az orbánista bérborz még 2017 augusztusában írt arról, hogy a Czeglédy által vezetett cég a munkaerő-kölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta, vagyis gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a DK-közeli ügyvédet, ami azonban hazugságnak bizonyult: „sem emiatt, sem diákok, idősek megkárosítása miatt soha nem folyt ellenem semmilyen eljárás” – írta Czeglédy.

Az origóst bűnösnek találó ítélet kapcsán az ügyvéd hozzáteszi: bízik abban, hogy az utasításokat végrehajtó „újságírók” számára visszatartó erő lesz, ha saját bőrükön érzik tettük következményét, hiszen „aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Kokain miatt eltiltott olimpiai bajnok is szerepel a Fidesz 2024-es választási jelöltjei között

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal

Nyitrai Zsolt úgy tudja, a kormány közéleti munkája a párbeszéden alapul