Elítélte a bíróság az Origo propagandistáját

Megrovást kapott a Czeglédy Csabáról hazudozó Kovács András.

Kovács András, az Origo propagandistája.
Kovács András, az Origo propagandistája.

Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd a Facebook-oldalán írt arról, hogy mivel az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és vele szemben is „átlépett minden határt”, immár nemcsak sajtó és személyiségi jogi pereket indít, hanem „a legkirívóbb esetekben” büntetőfeljelentéseket is tesz a propagandisták ellen.

Egy ilyen ügyben született legutóbb ítélet:

a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében.

Az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és velem szemben is átlépett minden határt.Szinte végtelen anyagi…

Posted by Dr. Czeglédy Csaba on Wednesday, July 8, 2020

Czeglédy azt írta, „Kovács András tegnap mondta el először védekezése részeként, hogy Kósa Lajos nagy barátjától, dr. Fiák Istvántól kapta azon információkat, amire hazug állításait alapozta”.

Az orbánista bérborz még 2017 augusztusában írt arról, hogy a Czeglédy által vezetett cég a munkaerő-kölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta, vagyis gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a DK-közeli ügyvédet, ami azonban hazugságnak bizonyult: „sem emiatt, sem diákok, idősek megkárosítása miatt soha nem folyt ellenem semmilyen eljárás” – írta Czeglédy.

Az origóst bűnösnek találó ítélet kapcsán az ügyvéd hozzáteszi: bízik abban, hogy az utasításokat végrehajtó „újságírók” számára visszatartó erő lesz, ha saját bőrükön érzik tettük következményét, hiszen „aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat”.

Kapcsolódó hírek