Gyurcsányék felvették Czeglédy Csabát a DK EP-listájára

Szerintük a volt MSZP-s politikus egy hős.

Közleményben tudatta a Demokratikus Koalíció, hogy a bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba is helyet kap a párt európai parlamenti listáján.

Azt írták, „Czeglédy Csaba régóta az Orbán-rendszer elleni harc egyik kulcsfigurája”, akinek „hatékonyságát, lekenyerezhetetlenségét és állhatatosságát jól mutatja, hogy a kormánynak nem maradt más eszköze az időleges elhallgattatására, mint hogy egy koncepciós ügyben börtönbe zárja, tárgyalás és ítélet nélkül”.

„A Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős” – írták, hozzátéve, hogy

„bár nem a DK, hanem az MSZP politikusa, támogatásunk és szolidaritásunk jeléül Czeglédy Csaba csakazértis helyet kap a DK EP-listáján”.

Czeglédy Csabával és húsz társával szemben bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emeltek vádat. Czeglédy a gyanú szerint 6,294 milliárd forint adót és járulékot csalt el egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózaton keresztül. Házi őrizetét idén márciusban szüntették meg, de a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezett a döntés ellen, és a bűnügyi felügyelet újbóli elrendelését indítványozta.

Kapcsolódó hírek