Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Gyurcsányék felvették Czeglédy Csabát a DK EP-listájára

Szerintük a volt MSZP-s politikus egy hős.

Közleményben tudatta a Demokratikus Koalíció, hogy a bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba is helyet kap a párt európai parlamenti listáján.

Azt írták, „Czeglédy Csaba régóta az Orbán-rendszer elleni harc egyik kulcsfigurája”, akinek „hatékonyságát, lekenyerezhetetlenségét és állhatatosságát jól mutatja, hogy a kormánynak nem maradt más eszköze az időleges elhallgattatására, mint hogy egy koncepciós ügyben börtönbe zárja, tárgyalás és ítélet nélkül”.

„A Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős” – írták, hozzátéve, hogy

„bár nem a DK, hanem az MSZP politikusa, támogatásunk és szolidaritásunk jeléül Czeglédy Csaba csakazértis helyet kap a DK EP-listáján”.

Czeglédy Csabával és húsz társával szemben bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emeltek vádat. Czeglédy a gyanú szerint 6,294 milliárd forint adót és járulékot csalt el egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózaton keresztül. Házi őrizetét idén márciusban szüntették meg, de a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezett a döntés ellen, és a bűnügyi felügyelet újbóli elrendelését indítványozta.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz