Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Dobrev Klára: minél hamarabb be kell vezetni az eurót

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti választási programjának egyik prioritása, hogy Magyarországon minél hamarabb vezessék be az eurót – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, az ellenzéki párt EP-listavezetője.

Orbán Viktor feketén-fehéren beismerte, hogy nem akarja bevezetni az eurót. Ma egy euró 324 forintba kerül.Oszd meg Dobrev Klára sajtótájékoztatóját, hogy mindenki lássa: be kell vezetni az eurót!🇭🇺🇪🇺#alegeurópaibbpárt #EurópaMARADUNK #EurópaiEgyesültÁllamok

Posted by Demokratikus Koalíció on Friday, May 3, 2019

Dobrev Klára idézett Orbán Viktor egy olasz lapnak adott interjújából, amelyben a miniszterelnök azt mondta, hogy akik az eurózónában vannak, azok a politikai unió irányába haladnak, de Magyarország nem tart velük.

Ezzel a kormányfő nyilvánosan elismerte, hogy nem akarják bevezetni az eurót – tette hozzá a DK-s, aki szerint ez rendkívül rossz politika, ami káros a magyar embereknek, akik a saját pénztárcájukon fogják megérezni a döntés hatását.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az euróárfolyam pénteken megközelítette a 325 forintot, míg 2010-ben, a gazdasági válság idején még csak 263 forintot kellett fizetni egy euróért. Mindez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök tudatosan gyengíti a forintot – fogalmazott Dobrev Klára.

Kérdésre válaszolva azt mondta,

a következő években Magyarország képes lenne megfelelni az eurózónához csatlakozás feltételeinek.

Februárban Matolcsy György beszélt az euró bevezetéséről, azt mondta, „a következő évtizedekben” jöhet az uniós fizetőeszköz. Ehhez képest Románia 2024-ben euróra akarja cserélni a lejt, arról meg, hogy Szlovákiában 2009. január elseje óta korona helyett euróért adják az Acidkót (amiből a vaníliás a legfinomabb) és a kofolát, már inkább ne is beszéljünk.

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

A DK pert indított a K. Endrének adott kegyelem hátterének megismeréséért

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket