Románia ebben is hamarosan lehagyja Magyarországot

Öt éven belül bevezetné az eurót keleti szomszédunk.

Miközben Magyarországon a horizonton sincs az euró bevezetése, és hajlandóságot sem mutat rá az erősen euroszkeptikus Orbán-kormány, Románia 2024-ben már azzal szeretne fizetni a lej helyett.

Hogy a románok is lehagynak minket, arról a Romania Insider cikke nyomán írt a 444.hu. E szerint Viorica Dancila román miniszterelnök bejelentette, hogy a napokban benyújtják az Európai Biztosságnak

az euró 2024-es romániai bevezetésének akciótervét, benne a pontos határidőkkel.

Az áttérés mellett a Romániai Nemzeti Bank kormányzóhelyettese, Florin Georgescu is kardoskodott, szerinte ezzel több tőke áramlik majd az országba, a gazdasági növekedés fenntarthatóbbá válik, plusz várhatóan a bérek is növekednek majd.

Hogy a román minimálbérek hogyan előzik le a magyar minimálbért, arról tavaly ősszel cikkezett az Mfor.hu. Az anyag ki is verte a nemzet mocskosszájú prókátoránál, Bayer Zsoltnál a biztosítékot, aki mérhetetlen gazdasági szakértelméről tanúbizonyságot téve egyszerűen lerománbérencezte a gazdasági lapot.

A 444 megjegyezte, Bulgária 2022 januárjára tervezi az euró bevezetését.

Magyarország viszont a jelek szerint nem mostanában lesz az eurozóna tagja. A kérdés Orbán Viktor januári rendhagyó kormányinfóján is előjött, a miniszterelnök akkor azt mondta:

nincs céldátum az euró bevezetésére.

Kapcsolódó hírek