Megvonná a pénzt az EU ellen dolgozó pártoktól Manfred Weber

Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A jövőben nem kaphatnának pénzt EU-s forrásból azok a pártok, melyek az unió elpusztításán dolgoznak – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje a német Weltnek adott interjújában.

Az interjút szemléző 444.hu azt írja, Weber szerint lehet kritizálni az EU-t, de

nincs még egy olyan intézmény a világon, ami annyira naiv, hogy a saját ellenségeit finanszírozza.

A néppárti csúcsjelölt hozzátette, úgy véli, az ilyen Európa-ellenes pártok az unió pénzéből fizetik a kampányaikat.

Weber példaként Marine Le Pen pártját és a német AfD-t hozta fel. Beszélt arról is, hogy egyes pártok politikáját a harmadik országokból érkező támogatások befolyásolják, ezért Európának biztosítania kellene, hogy ne tudjon beleszólni a politikába az orosz, az iráni vagy a venezuelai vezetés. Hogy ez így legyen,

törvényben tiltaná meg, hogy a pártok Európán kívüli erőktől fogadjanak el pénzügyi támogatást.

A lap hozzátette, hogy az észtországi hírszerzés egy néhány hete elkészített jelentése szerint a moszkvai vezetés valószínűleg megpróbál majd beleavatkozni az EP-választásba, azzal a céllal, hogy minél több képviselői helyet szerezzenek oroszbarát vagy EU-szkeptikus erők.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek