Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Fordulat: megkaphatja az ötmilliót az olaszliszkai lincselő

Az elsőrendű vádlott, ifjabb Horváth Dezső hallgatja a Debreceni Ítélőtábla Szögi Lajos meggyilkolása ügyében hirdetett ítéletét.
Az elsőrendű vádlott, ifjabb Horváth Dezső hallgatja a Debreceni Ítélőtábla Szögi Lajos meggyilkolása ügyében hirdetett ítéletét. Fotó: MTI/Balázs Attila

Ahogy korábban megírtuk, kártérítési pert nyert az állammal szemben az olaszliszkai lincselés 17 évre ítélt elsőrendű vádlottja, a Bors pedig most úgy tudja, már meg is érkezhettek a milliók a számlájára.

Ifjabb H. Dezső a nem megfelelő tartási körülmények miatt indított pert, amit megnyert, 5 millió forintot ítéltek oda neki. Ezzel kapcsolatban korábban úgy szóltak a hírek, hogy a pénz rögtön a gyászoló Szögi családhoz kerülhet – az áldozat rokonsága ugyanis 42 milliós kártérítésre vár a tragédia óta.

A Bors szerint azonban Szögiék jelen pillanatban nem számíthatnak rá, hogy végrehajtsák H. Dezsőn a tartozást, ugyanis

if­jabb H. Dezső jogi képviselője a végrehajtás elévülésére hivatkozik.

A Szögi család ügyvédje, dr. Helmeczy László viszont azt mondja, közokirattal tudják igazolni, hogy ez nincs így, és azzal számolnak, hogy már meg is érkezett a lincselő számlájára a pénz.

Akár még az is előfordulhat, hogy ifj. H. Dezsőék pert indítanak a végrehajtás megszüntetéséért, ez megint el­odázhatja a kifizetést – magyarázta a Borsnak dr. Helmeczy László.

A lap szerint a lincselés harmadrendű vádlottja is keresetet nyújtott be az állammal szemben, szintén a rossz börtönkörülményekre hivatkozva, de ő felajánlaná a kártérítést a meggyilkolt Szögi Lajos családjának.