Haragos felvonulást szerveznek május 1-jére Budapesten

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke (b3), Klaus Heeger, a Független Szakszervezetek Európai Szövetségének (CESI) főtitkára (b2), Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke (k) és Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke (j3) a közszolgálati sztrájkról tartott sajtótájékoztatón 2019. március 14-én.
Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke (b3), Klaus Heeger, a Független Szakszervezetek Európai Szövetségének (CESI) főtitkára (b2), Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke (k) és Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke (j3) a közszolgálati sztrájkról tartott sajtótájékoztatón 2019. március 14-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Felvonulást szervez május 1-jére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete – jelentette be a szakszervezet elnöke csütörtökön a fővárosi Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

Boros Péterné elmondta: országszerte 7500-an vesznek részt az önkormányzati köztisztviselők és a kormányzati igazgatás kormánytisztviselői körében meghirdetett csütörtöki sztrájkjukban.

A sztrájkkal a munkavállalók és a munkabeszüntetéssel szolidáris dolgozók kifejezték akaratukat, hogy támogatják a szakszervezet 12 pontos sztrájkkövetelését, a szakszervezetnek pedig ezek után az a dolga, hogy „a teljesítésig vigyék ezt az akaratot” – jelentette ki. Ezért felhívta a munkavállalókat, mutassák meg május 1-jén, hogy ők az ország hajtóereje. Az MKKSZ „haragos felvonulást szervez május 1-jére”, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a dolgozók.

Kapcsolódó hírek