Baleset

Összeesett, meghalt egy diák a budapesti Szent Imre Gimnázium szalagavató bálján

Baleset

Meghalt a csecsemő, akit császármetszéssel hoztak világra, miután anyja életét vesztette egy autóbalesetben

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Haragos felvonulást szerveznek május 1-jére Budapesten

RövidenRöviden
Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke (b3), Klaus Heeger, a Független Szakszervezetek Európai Szövetségének (CESI) főtitkára (b2), Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke (k) és Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke (j3) a közszolgálati sztrájkról tartott sajtótájékoztatón 2019. március 14-én.
Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke (b3), Klaus Heeger, a Független Szakszervezetek Európai Szövetségének (CESI) főtitkára (b2), Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke (k) és Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke (j3) a közszolgálati sztrájkról tartott sajtótájékoztatón 2019. március 14-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Felvonulást szervez május 1-jére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete – jelentette be a szakszervezet elnöke csütörtökön a fővárosi Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

Boros Péterné elmondta: országszerte 7500-an vesznek részt az önkormányzati köztisztviselők és a kormányzati igazgatás kormánytisztviselői körében meghirdetett csütörtöki sztrájkjukban.

A sztrájkkal a munkavállalók és a munkabeszüntetéssel szolidáris dolgozók kifejezték akaratukat, hogy támogatják a szakszervezet 12 pontos sztrájkkövetelését, a szakszervezetnek pedig ezek után az a dolga, hogy „a teljesítésig vigyék ezt az akaratot” – jelentette ki. Ezért felhívta a munkavállalókat, mutassák meg május 1-jén, hogy ők az ország hajtóereje. Az MKKSZ „haragos felvonulást szervez május 1-jére”, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a dolgozók.

Ezek is érdekelhetnek

Sztrájk jöhet a MÁV-nál, a mozdonyvezetők a reálkereset-csökkenés kompenzálását várják

Sztrájkot hirdetett a közalkalmazottak szakszervezete

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Sztrájk kezdődött a kukásoknál, százak nem vették fel a munkát ma reggel