Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Elegük van, folytathatják a sztrájkot a Volánbusz dolgozói

Elegük van, folytathatják a sztrájkot a Volánbusz dolgozói

Folytathatják a tiltakozást a Volánbusz dolgozói, bérajánlatot ugyanis még mindig nem kaptak – mondta a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) keddi sajtótájékoztatóján az érdekképviselet elnöke.

Dobi István szerint sztrájk nélkül is nehéz a szolgáltatásokat biztosítani, olyan mértékű a karbantartó- és buszvezetőhiány. Sokan közülük hamarosan nyugdíjba mennek, fiatalok pedig nem jönnek helyükre ilyen fizetésekért, ezért nem túlzás 25 százalékos béremelést követelni – indokolta a szakszervezet vezetője a hétfőn véget ért 2 napos tiltakozásukat, amelyet a résztvevők száma és az összes dolgozóhoz viszonyított aránya alapján sikeresnek tekint.

Lázár János, a közlekedésért is felelős, mindenhez (is) értő miniszter korábban úgy szájalt a Volán-dolgozókkal, hogy „irreális a bérkövetelésük mértéke”. Összevetésül: a Lázár által dirigált mezőhegyesi ménesbirtokon 3,3 milliárd forintból épül két új, vízágyat is tartalmazó istálló, egymilliárdból istállót és kocsiszínt újítanak fel – az nyilván nem irreális.

Kapcsolódó friss hírek