Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Időjárás

Sarkvidéki légtömeg ront ránk, napokon belül megjöhet az első nagyobb havazás

Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Lázár János nem kertelt, kimondta a szájával: kötelesség a vasút és a Volán fejlesztése

Köszönjük, Mr. Nyilvánvaló!

RövidenRöviden
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Volánbusz Zrt. Somogy vármegye helyközi közlekedésében részt vevő 22 új, Credobus Econell 12 típusú, dízelüzemű autóbuszának átadásán Kaposváron 2023. november 9-én.
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Volánbusz Zrt. Somogy vármegye helyközi közlekedésében részt vevő 22 új, Credobus Econell 12 típusú, dízelüzemű autóbuszának átadásán Kaposváron 2023. november 9-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A vasút és a Volán fejlesztése kötelesség, mert ha normális vasúti és közúti közlekedést biztosítunk az embereknek, akkor nem fognak elköltözni a szülőhelyükről, hanem az ingázást választják, amely megfizethető, komfortos, olcsó és elérhető – találta fején a szöget „vasútbezáróLázár János Kaposváron csütörtökön.

Az újabban építési és közlekedési miniszter a Volánbusz Zrt. Somogy vármegye helyközi közlekedésében részt vevő 22 új, Credobus Econell 12 típusú, dízelüzemű autóbusz átadásakor arról magyarázott: a tapasztalatok szerint ha valakinek naponta egy órát kell ingáznia, akkor a családjával előbb-utóbb beköltözik egy nagyobb városba, központba, pedig „az érdekünk az”, hogy a kistelepülések ne néptelenedjenek el. Ehhez biztosítani kell az eljutást a járásközpontokba, városokba – fejtette meg.

Hangoztatta, ezért is tartotta fontosnak, hogy a tömegközlekedés olcsó legyen 2023-tól. Eddig 3 millió ország- és vármegyebérletet értékesítettek, nő a vasúton, vagy a Volán járatain munkába igyekvők aránya.

A miniszter azt ígérte, hogy a következő 10 évben újjáépítik a vasúti rendszert, a vasúti infrastruktúrát; a beruházások a járműállományt is érintik.

A vasút támogatására, a közlekedés biztosítására elengedhetetlenül szükség van a Volánra, különösen az olyan aprófalvas „vármegyékben”, mint Somogy, ezért a Volán fejlesztése sem maradhat el – licitált rá saját magára.

„A célunk a MÁV-val és a Volánnal, hogy az emberek életét könnyebbé, a tömegközlekedést komfortosabbá, az iskolába, munkába járást elviselhető teherré tegyük” – közölte.

Ezek is érdekelhetnek

Varga Mihály úgy tudja, stabil a költségvetés

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

„Belerohant a személyvonatunkba”: Lázár János is megszólalt a Sápnál történt vonatbaleset kapcsán

Elgázolt két embert a vonat Bocskaikertnél

Vonatbaleset Sápnál: 3 és fél órás munkával szabadították ki a vétlen mozdonyvezetőt a roncsok közül