Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

1,2 milliárdból épül lovaspálya a Lázár János-féle mezőhegyesi ménesbirtokon

1,2 milliárdból épül lovaspálya a Lázár János-féle mezőhegyesi ménesbirtokon
Fotó: Facebook/Lázár János

Nettó 997,7, azaz bruttó 1,267 milliárd forintos közbeszerzést ítéltek oda a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél lovaspálya és környezet kiépítésére, a munkát az a debreceni Parkertech Kft. nyerte, mely korábban a Karmelita kertjén és a Millenáris Szélkapun is dolgozott – írja az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerre hivatkozva az RTL.hu.

A cikk szerint a busás összegben már a tartalékkeret is benne van, a műszaki dokumentációt tartalmazó dokumentumok közül ugyanakkor egyiket sem lehetett megnyitni. Az így is kiderült, hogy a lovaspálya mellett bontási feladatok, karámok és léptető építése, fatelepítés, itató- és öntözőrendszer, zöldfal-kivitelezés és 12 hónapnyi parkfenntartás is kikerül a büdzséből.

A 2004-ben privatizált mezőhegyesi ménesbirtok Lázár János játszótere, 2018-ban itt lett a fideszes politikus a birtok kormánybiztosa. A birtokot 2021-ben, akárcsak a magyar egyetemek zömét, egy vagyonkezelő alapítvány, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány tulajdonába adták, ahol a kuratórium elnök nem más lett, mint Lázár János.

A jó gazda szerepében tetszelgő fideszes politikus menedzselte birtoktól nem is sajnálták a forrást: 2022-ben, négy nappal az országgyűlési választás előtt 15 milliárdot csoportosított át a Miniszterelnökség az alapítványnak. A pénzcsapok azóta is nyitva vannak: 3,3 milliárdért épül két új, vízágyat is tartalmazó istálló, egymilliárdból istállót és kocsiszínt újítanak fel, potom 205 millió forintból parkoló készül, plusz egy 90 szobás, négycsillagos szálló is körvonalazódik.

Kapcsolódó friss hírek