Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Ingyen utazhatnak a határon túli magyarok márciustól Magyarországon

Még mindig nem elég kivételezettek a Magyarországon élő, adózó „nemzettestvéreikhez” képest.

A Déli pályaudvar 2020. március 19-én.
A Déli pályaudvar 2020. március 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A tarifareformnak köszönhetően Magyar Igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe”

ezt írta a MÁV a Szabad Magyar Szónak, miután a lap arról érdeklődött, hogy a márciustól életbe lépő változások hogyan érintik majd a magyar igazolványt használókat.

Ismert, Lázár János a héten nekiesett a közösségi közlekedés bérlet- és kedvezmény-rendszerének, így megszűnik minden bérlettípus a MÁV és a Volán járatain, csak az ország- és vármegyebérlet marad.

A mostani fejlemény szerint pedig a Magyar Igazolvánnyal rendelkezők eddigi évenként négy utazásra használható, kilencven százalékos kedvezménye is megszűnik, mégpedig úgy, hogy immár korlátlan számú és ingyenes utazásra lesznek „jogosultak”.

Vagyis habár a határon túli magyarok továbbra sem Magyarországon adóznak, már nemcsak szavazni jöhetnek át négyévente, hanem ingyen használhatják az anyaországi adófizetők elvonásaiból fenntartott tömegközlekedést is.

Kapcsolódó friss hírek