Bulvár

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált

Külföld

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Oktatás

Kamuzott a miniszter, mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Sztrájk kezdődött a kukásoknál, százak nem vették fel a munkát ma reggel

Több kurázsi van bennük, mint a Facebookon dünnyögő pedagógusokban.

RövidenRöviden
Tüntetők az FKF Ecseri úti központjánál.
Tüntetők az FKF Ecseri úti központjánál. Részlet a Blikk videójából.

Kedd reggel előzetes bejelentés nélküli munkabeszüntetés kezdődött az FKF Ecseri úti telephelyén: a társaság több száz munkavállalója egyszerűen nem vette fel a munkát.

A Blikk tudósítása szerint a kukásokat az dühíti, hogy korábban valaki azt nyilatkozta: a hulladékszállítóknál a fizetés a 400.000 forintot is elérheti bizonyos idő után, ami nem igaz. A másik, amin kiakadtak a hulladékszállítók, hogy a cég felvett ellenőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem.

Egy kukás azt mondta a lapnak, hogy ezek az ellenőrök többet keresnek, mint ők.

Címlap Blikk TV „Az élet alján vagyunk” – Az FKF hulladékrakodói először nekünk nyilatkoztak – Közben kiderült: amíg sztrájk van, a katasztrófavédelem viszi el a szemetet

Ahogy már beszámoltunk róla, fellázadtak a kukások az FKF Zrt. Ecseri útnál lévő telepén. Videónkban ők mondják el, mik a panaszaik.

Posted by Blikk on Tuesday, October 4, 2022

A Budapesti Közművek Zrt. keretein belül működő FKF később közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy a munkavállalók arra panaszkodnak:

„az első rezsiszámláik kézhez vétele során szembesültek azzal, hogy a béremelésüket az infláció és a rezsinövekedés felemésztette”.

Felidézték, hogy a Fővárosi Önkormányzat és az érintett két reprezentatív szakszervezet 2021 júniusában bérpolitikai megállapodást kötött, amely az összes fővárosi önkormányzati érdekkörbe tartozó munkavállalóra vonatkozik. A megállapodás alapján az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai is 15 százalékos átlagos béremelésben részesültek január 1-jétől – írták.

„A Budapesti Közművek ismeri és megérti a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban. Ezzel együtt a jogellenes vadsztrájkot a munkáltató nem tartja megfelelő és célravezető eszköznek” – magyarázták.

A Budapesti Közművek felkérte az érintett munkavállalókat, hogy a munkát haladéktalanul vegyék fel.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Elegük lett: sztrájkba lépnek a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Elegük van, folytathatják a sztrájkot a Volánbusz dolgozói

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni