Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Eredménytelen volt a pénteki bértárgyalás a Volán-szakszervezet és a Volánbusz vezetősége között, így december 10-én és 11-én az egész munkavállalói állományt érintő munkabeszüntetés jöhet – derül ki a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet Facebook-posztjából.

A Dobi István elnök által aláírt közlemény szerint a dolgozók azért folyamodnak a sztrájk eszközéhez, mert a 25 százalékos bérfejlesztési igényükre a Volánbusz a tulajdonos felhatalmazásának hiányában nem tudott a szakszervezet felé ajánlatot tenni.

A szakszervezet arról is tájékoztatott, hogy a Volánbusz és a MÁV Zrt. képviseletét ellátó felső vezetők ígéretet tettek arra, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy 2024. január 20-ig megállapodjanak, és 2024. január 1-től megtörténjen a bérfejlesztés.

A Volánbusz és a szakszervezet képviselői megállapodtak abban, hogy az elégséges szolgáltatás biztosítása érdekében november 27-én, még a sztrájk előtt egyeztető tárgyalásokat folytatnak majd.

Mivel nincs bérajánlat, kétnapos sztrájkot jelentett be a SZAKSZ a Volánbusznál!A SZAKSZ annak érdekében, hogy a…

Posted by Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet on Friday, November 24, 2023

A szakszervezet közölte, míg az autóbuszvezetők mindkét napon részt vesznek a sztrájkban, a karbantartó munkások egyik része december 11-én 8-11 óra, míg a második műszak 14-17 óra között szüntetheti be a munkát. A szellemi munkakörben dolgozók ugyanezen a napon 8-12 óra között csatlakozhatnak a sztrájkfelhíváshoz.

Kapcsolódó friss hírek