Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Időjárás

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Kukásokra lőttek Budapesten, ketten kórházba kerültek

RövidenRöviden
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai begyűjtik és elszállítják a lomtalanításkor keletkezett hulladékokat a VIII. kerületi Lujza utcában.
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai begyűjtik és elszállítják a lomtalanításkor keletkezett hulladékokat a VIII. kerületi Lujza utcában. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rálőttek két kukásra munkavégzés közben péntek kora reggel Budapesten, a III. kerületben – értesült a hvg.hu, információikat a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette.

A rendőrség arról tájékoztatta a lapot, hogy reggel negyed hét előtt pár perccel kaptak bejelentést, miszerint valaki airsoft pisztollyal lövöldözik a Madzsar József utcában dolgozó, épp lomtalanítást végző kukásokra.

Az FKF Zrt. munkatársai kórházba kerültek, az Országos Mentőszolgálat annyit közölt, hogy „vizsgálatok és megfigyelés céljából” vitték be őket. A vélt elkövetőt a rendőrök elfogták, a III. Kerületi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Az airsoft fegyverek nem igazi fegyverek, csak azokat sokszor rendkívül valósághűen utánozzák. Pici, néhány milliméter átmérőjű műanyag golyót lőnek ki, ami igen fájón tud csattanni az emberen, ha nem visel megfelelő védőruhát.

A Budapesti Közművek Zrt. a hvg.hu megkeresésére a fentieken kívül azt közölte: a meglőtt és kórházba szállított munkásokat gyorssegély kifizetésével segítik.

Ezek is érdekelhetnek

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Lezárták a Normafát az ónos eső miatt, ágak és jégdarabok szakadnak le a fákról

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

A Momentum is beáll Karácsony Gergely mögé

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban

Ügyészség: őrizetbe vettek egy rendőrökre támadó német férfit, majd az őt elverő rendőröket is