Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Mégsem a köztisztviselők sztrájkját függesztették fel

Ha kezded elveszíteni a fonalat, nem vagy egyedül.

Matricát helyez egy dolgozó munkatársa ruhájára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) egynapos sztrájkjának elindításán tartott gyűlésen a XV. kerületi polgármesteri hivatalban 2019. március 14-én.
Matricát helyez egy dolgozó munkatársa ruhájára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) egynapos sztrájkjának elindításán tartott gyűlésen a XV. kerületi polgármesteri hivatalban 2019. március 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Felfüggesztik a köztisztviselők a sztrájkot, mert úgy látják, a minisztérium komolyan vette a követeléseiket – írtuk ugyanitt korábban, azóta azonban kiderült, egy másik sztrájkra utalt a bejelentő.

Mivel ma a köztisztviselők sztrájkoltak, és a Kossuth téren délelőtt beszélő Boros Péterné a közszolgálatban dolgozók szakszervezete, az MKKSZ elnöke, a helyszínen lévő újságírók úgy értették szavait, hogy a köztisztviselők sztrájkját függesztették fel.

Azóta kiderült – írja a 444.hu –, hogy Borosné másra gondolt: a kommunikációs zseni szakszervezete a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen a szociális ágazatban dolgozóknak is sztrájkot szervezett, ezt függesztették fel az utolsó pillanatban azután, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásaik alapján úgy érezték, a minisztérium komolyan veszi követeléseiket.

A köztisztviselők akciójához a pedagógusok is csatlakoztak volna egy kétórás szolidaritási sztrájkkal, de azt végül az utolsó pillanatban, jogszerűtlenségre hivatkozva megtorpedózta az állami iskolafenntartó.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban