Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Mégsem a köztisztviselők sztrájkját függesztették fel

Ha kezded elveszíteni a fonalat, nem vagy egyedül.

Harta ViktorHarta Viktor
Matricát helyez egy dolgozó munkatársa ruhájára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) egynapos sztrájkjának elindításán tartott gyűlésen a XV. kerületi polgármesteri hivatalban 2019. március 14-én.
Matricát helyez egy dolgozó munkatársa ruhájára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) egynapos sztrájkjának elindításán tartott gyűlésen a XV. kerületi polgármesteri hivatalban 2019. március 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Felfüggesztik a köztisztviselők a sztrájkot, mert úgy látják, a minisztérium komolyan vette a követeléseiket – írtuk ugyanitt korábban, azóta azonban kiderült, egy másik sztrájkra utalt a bejelentő.

Mivel ma a köztisztviselők sztrájkoltak, és a Kossuth téren délelőtt beszélő Boros Péterné a közszolgálatban dolgozók szakszervezete, az MKKSZ elnöke, a helyszínen lévő újságírók úgy értették szavait, hogy a köztisztviselők sztrájkját függesztették fel.

Azóta kiderült – írja a 444.hu –, hogy Borosné másra gondolt: a kommunikációs zseni szakszervezete a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen a szociális ágazatban dolgozóknak is sztrájkot szervezett, ezt függesztették fel az utolsó pillanatban azután, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásaik alapján úgy érezték, a minisztérium komolyan veszi követeléseiket.

A köztisztviselők akciójához a pedagógusok is csatlakoztak volna egy kétórás szolidaritási sztrájkkal, de azt végül az utolsó pillanatban, jogszerűtlenségre hivatkozva megtorpedózta az állami iskolafenntartó.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Elegük lett: sztrájkba lépnek a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Elegük van, folytathatják a sztrájkot a Volánbusz dolgozói

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter