Hidvéghi úgy tudja, a néppárt és a Fidesz vitája a bevándorlásról szól

Tovább játssza a hülyét a magyar kormánypárt.

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk – mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak.

Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője tegnap három feltételt szabott, amelynek teljesülése esetén nem vágják ki a Fideszt az EPP-ből:

  • a magyar kormány állítsa le „a Brüsszel” elleni kampányát;
  • kérjenek bocsánatot az EPP tagpártjaitól az ordenáré politizálás miatt;
  • és biztosítsák a CEU budapesti megmaradását.

Ezen három pont közül a magyar nyelv és szövegértés ökölszabályai szerint egyik sem érinti a bevándorlást, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma viszont mégis arról magyarázott, hogy az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja.

„Az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása a Fidesznek, ugyanakkor fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem tudunk engedni”

– mesélte Hidvéghi, hogy miért Juncker kiplakátolásával és olcsó ferdítések szajkózásával gondolják megvédeni az „európai keresztény értékeket”.

A CEU-ra vonatkozó kérdésre válaszolva a fideszes azt mondta: a „Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében”, és szerinte a kritika nem megalapozott, mert a Közép-európai Egyetem továbbra is Budapesten működik – kente el a témát gondosan ügyelve arra, hogy nehogy véletlenül CEU-t mondjon, amelyről már eldöntött tény, hogy Bécsbe száműzetett.

Kapcsolódó hírek