Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Saját plakáttal válaszolt az Európai Bizottság Orbán legújabb uszítókampányára

A Magyarországon élőknek nem újdonság, hogy az Orbán-kormány rendszeresen félinformációkra vagy konkrét hazugságokra alapozó propaganda-kampányokkal dolgozza meg a szájtáti híveket, most azonban az Európai Bizottság is rácsodálkozott a módszerre.

A bizottság kedden annak kapcsán szólalt meg, hogy tegnap elindult a legújabb közpénz-milliárdokból vezényelt agymosás, amely azt meséli, hogy Soros György mellett már Jean-Claude Juncker (vagy közös nevükön: a Brüsszel) is az Édes Anyaszentmagyarság létére tör és feszt bevándorlókkal árasztanák el hazánkat, de most már aztán tényleg.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője egyszerűen álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb „tájékoztatását”, a plakát állításairól pedig azt mondta, a kampány „minden képzeleten túltesz”. Sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet” ekkora teret nyert.

A bizottság elkészítette a saját verzióját is a plakátra, mondjuk attól nem kell tartani, hogy a magyar kormány ezzel a változattal is teleragasztgatja majd az országot:

eu_bizottsag_plakat

Forrás: Facebook/European Commission

Szkínász szerint nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére sem, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékű legális bevándorlást fogadnak el.

„Nincs összeesküvés. A magyarok tényeket érdemelnek, nem valótlanságokat”

– tette hozzá, és azt is megjegyezte a szóvivő: az Európai Bizottság kötelezettséget vállalt a dezinformációkkal és álhírekkel szembeni küzdelemre, és ez az ügy sem kivétel ez alól.

Kíváncsian várjuk a kormány reagálását, bár igazából nem nehéz megjósolni, hogy mivel fogják elintézni a kritikát:

Soros! SOros! Soros!

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz