Megszólalt a Dózsa György úti gázoló, miután kiengedték a börtönből

Ügyvédje szerint bármikor életveszélyes állapotba kerülhet.

Az elsőrendű vádlott M. Richárd (balról) az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (balról) az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Beszélt a rá váró kezelésről és ügyének várható folytatásáról is a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd, akit hétfőn engedtek ki egészségügyi okokra hivatkozva az előzetes letartóztatásból.

M. Richárd ügyvédje szerint súlyosbodott védence szívbetegsége,

bármikor életveszélyes állapotba kerülhet.

A férfi a bíróság döntése értelmében Budapesten és Pest megyében szabadon mozoghat, nyomkövetőt sem kell viselnie.

M. Richárdot a Blikk érte utol.

„Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak. Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána”

– nyilatkozta a lapnak M., nem tagadva, hogy a tragikus, két emberéletet követelő balesetben ő is vétkes volt:

„Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek!”

Kapcsolódó hírek