Egy középkorú férfi halhatott meg az éjszakai budapesti kollégiumi tűzben

Egy középkorú férfi halhatott meg az éjszakai budapesti kollégiumi tűzben
Fotó: Facebook/Bogárdi Szabó István

A rendőrségi vizsgálat jelenleg is tart, de valószínűleg egy középkorú férfi vesztette életét a szerda esti IX. kerületi kollégiumi tűzben – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata csütörtökön.

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara Markusovszky téri kollégiumának második és harmadik emelete szerda este gyulladt ki. Az oltási műveletek közben a tűzoltók egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban.

Az MRE tájékoztatása szerint az épület tulajdonosa, a Dunamelléki Református Egyházkerület szerda este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben azt kérték a diákoktól, hogy egy megadott számon adjanak életjelet magukról. A diákok ezt kivétel nélkül megtették, így

valószínűsíthető, hogy az áldozat a kollégiumban vendégként elszállásolt férfi.

A rendőrségi vizsgálat még tart.

A kollégiumban 125 diák lakott, de sokan nem voltak bent, mert a vizsgaidőszakban hazautaztak.

A közlemény szerint egyelőre nem lehet tudni, miért gyulladt ki a kollégium, és a tűzoltók még most is dolgoznak az épületben, mert a kisebb tűzfészkeket és a parázsló területeket is lokalizálni kell. Az épületet evakuálták, bemenni nem lehet. A Ráday utca érintett részére autóval nem lehet behajtani.

Az egyházkerület vezetése délben válságstábot hív össze a Károli Gáspár Református Egyetem rektori hivatalában, ahol a – többi közt – azt is megtárgyalják, hogyan biztosíthatnak elhelyezést a szállás nélkül maradt diákoknak.

Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök csütörtök reggel közleményében köszönte meg a tűzoltóknak, hogy a riasztástól számítva nyolc perc alatt a helyszínre értek és „emberfeletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére”.

Kedves Testvérek!Szerda este kigyulladt a Ráday Kollégium, 125 diák otthona. Köszönöm a tűzoltóknak, hogy a riasztást…

Posted by Bogárdi Szabó István on Thursday, January 24, 2019

A püspök megköszönte a rendőrség munkáját is, valamint a több száz felajánlást a diákok megsegítésére.

A tűzeset kapcsán Orbán Viktor is megszólalt.

Kapcsolódó hírek