Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Így égett a IX. kerületi kollégium, videón a tűzoltók munkája

Videót tett közzé a Katasztrófavédelem a szerda éjjel kigyulladt fővárosi Ráday Kollégium oltásáról.

Így égett a IX. kerületi kollégium

Így égett a IX. kerületi kollégiumSzerda este fél kilenc után riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit Budapest IX. kerületébe, a Markusovszky tér és a Ráday utca között lévő oktatási intézmény épületegyütteséhez. A tűzoltók kiérkezésekor a kollégiumi szárny második és harmadik emeltének ablakain lángok törtek ki, a tűzoltás vezetője így azonnal megemelte a riasztási fokozatot. A tűzhöz összesen harminc gépjármű és száz tűzoltó érkezett ki, akik több mint két óra megfeszített munkával, tizenkét vízsugárral és három vízágyúval oltották el a lángokat. A parancsnok egy külön kutató-mentő egységet is kijelölt, amelynek feladata az épület átvizsgálása és a lehetséges sérültek felkutatása volt. Oltás közben az egységek egy elhunyt embert találtak a harmadik emeleti lépcsőházban. A kollégium tájékoztatása szerint a tűzjelző megszólalására mintegy kilencven ember hagyta el az épületet. A hideg miatt a tűzoltás vezetője melegedőbuszokat kért a helyszínre, de a hír hallatán a környező tanintézmények is felajánlották segítségüket, így senkinek nem kellett az utcán töltenie az éjszakát. A hivatásos tűzoltók munkáját a rózsadombi önkéntesek támogatták. Már a tűzoltás közben megkezdődött a tűzvizsgálati eljárás – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakértők bevonásával vizsgálja a tűz keletkezésének okait.A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Dudás Tamás tűzoltó zászlós készítette.

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Thursday, January 24, 2019

A tűzhöz összesen harminc gépjármű és száz tűzoltó érkezett ki, akik több mint két óra megfeszített munkával, tizenkét vízsugárral és három vízágyúval oltották el a lángokat, melyek a tűzoltók kiérkezésekor a kollégiumi szárny második és harmadik emeltének ablakain törtek ki.

Oltás közben az egységek egy elhunyt embert találtak a harmadik emeleti lépcsőházban.

A kollégium tájékoztatása szerint a tűzjelző megszólalására mintegy kilencven ember hagyta el az épületet. A hideg miatt a tűzoltás vezetője melegedőbuszokat kért a helyszínre, de a hír hallatán a környező tanintézmények is felajánlották segítségüket, így senkinek nem kellett az utcán töltenie az éjszakát – írta a Katasztrófavédelem a Facebookon.

A hivatásos tűzoltók munkáját a rózsadombi önkéntesek támogatták. Már a tűzoltás közben megkezdődött a tűzvizsgálati eljárás – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakértők bevonásával vizsgálja a tűz keletkezésének okait.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz