A kormány ellen tüntetnek Budapesten és országszerte – élő közvetítés

Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2019. január 19-én.
Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2019. január 19-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rabszolgatörvény és az Orbán-kormány politikája ellen tiltakoznak a fővárosban és számos egyéb településen. A budapesti tüntetők négy helyszínen gyülekeznek, majd a Clark Ádám térre vonulnak.

A Gundel étteremnél O1G-s zsíroskenyeret osztottak.

A Mérce élőben közvetíti a budapesti történéseket:

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt.

A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt az MTI szerint. A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy „Elegünk van” feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak.

Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen Budapesten, az Oktogonnál 2019. január 19-én.

Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen Budapesten, az Oktogonnál 2019. január 19-én.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókat lengetnek, sípolnak, kiabálnak. A vonulás idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját, és rendőri felvezetéssel mennek a tüntetők.

Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeket a budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik majd.

Kapcsolódó hírek