Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

A kormány ellen tüntetnek Budapesten és országszerte – élő közvetítés

Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2019. január 19-én.
Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2019. január 19-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rabszolgatörvény és az Orbán-kormány politikája ellen tiltakoznak a fővárosban és számos egyéb településen. A budapesti tüntetők négy helyszínen gyülekeznek, majd a Clark Ádám térre vonulnak.

A Gundel étteremnél O1G-s zsíroskenyeret osztottak.

A Mérce élőben közvetíti a budapesti történéseket:

Az Oktogonról tüntetők vonulnak a Clark Ádám térre. Élőben a Mércén!A mai nap eseményeiről közvetítésünk a linken: https://merce.hu/pp/2019/01/19/kozel-60-helyen-tuntetnek-a-rabszolgatorveny-es-a-kormany-politikaja-ellen-percrol-percre-a-mercen/nem-ciki-komcsinak-lenni-a-bayer-lovagok-orszagaban-tuntetett-es-peticiozott-salgotarjan/

Posted by Mérce on Saturday, January 19, 2019

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt.

A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt az MTI szerint. A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy „Elegünk van” feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak.

Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen Budapesten, az Oktogonnál 2019. január 19-én.

Résztvevők a rabszolgatörvény elleni tüntetésen Budapesten, az Oktogonnál 2019. január 19-én.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókat lengetnek, sípolnak, kiabálnak. A vonulás idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját, és rendőri felvezetéssel mennek a tüntetők.

Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeket a budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik majd.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz