Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

A rabszolgatörvény és a kormány ellen tüntet az ország – íme a szombati helyszínek

Budapest mellett most minden eddiginél több vidéki és külföldi helyszínen is tüntetni fognak.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
A „Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői a fővárosi Hősök terén 2018. december 16-án.
A „Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői a fővárosi Hősök terén 2018. december 16-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Budapesten, a nagyvárosokban és kisebb településeken is lesznek megmozdulások január 19-én, szombaton. A demonstrációk a rabszolgatörvényként elhíresült törvénymódosítás miatt kezdődtek, és a szervezők szerint Budapest után most a vidéki helyszíneken a sor, hogy megmutassák a kormánynak az ellenzéki összefogás erejét.

Az azonnali.hu összeszedte, hogy hol és milyen formában fejezik ki nemtetszésüket az emberek. Szegeden forgalomlassító, „sétálós” demonstráció lesz, Salgótarjánban autós felvonulással és sávlezárással készülnek, de Szekszárdon és Győrben is félpályás útlezárással terveznek tiltakozni. Miskolcon „erőszakmentes”, de „dühös” véleménynyilvánításra számítanak, Pécsen nagygyűlést tartanak. Tüntetés lesz többek között Szombathelyen, Debrecenben, Békéscsabán, Szolnokon és Tatabányán is.

Budapesten változott a program

A „Budapest Blokád” elnevezésű kezdeményezés a korábbi tervvel szemben nem a Kossuth téren összpontosul, hanem a Clark Ádám tér lesz a cél, vagyis a blokádot követő tüntetés végállomása, de szervezők célja továbbra is az, hogy „megbénuljon a belváros”.

Szevasztok! ÚJ INFÓK A VIDEÓBAN! A Kossuth tér helyett a CLARK ÁDÁM TÉREN LESZNEK A FELSZÓLALÓK!Itt tudtok jelezni, hogy melyik csomóponttól indulnátok!https://m.facebook.com/questions.php?question_id=211401793034633#anoÁrmivagyunk

Posted by noÁr on Thursday, January 17, 2019

A Clark Ádám téren a tervek szerint kivetítőn lehet majd nézni, hogy más tüntetés-helyszíneken mi történik.

Külföldön is tüntetnek

A Hazajöttünk túlórázni nevű Facebook-csoport a külföldi helyszíneket gyűjtötte össze, ezek alapján Oslóban, Stockholmban, Bernben, Amszterdamban, Hágában, Londonban, Swanseaben, Stuttgartban, Dublinban, Münchenben, Bécsben, Hamburgban és Berlinben is várható kormányellenes megmozdulás.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Nem hagyhatjuk, hogy megint Orbán Viktor döntsön” – közös ellenzéki tüntetés lesz Budapesten

50 ezren gyűltek össze a Hősök terén – a Fidesz-propaganda szerint „komcsi nyuggerek és homoszexuális libsik” tüntettek

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Azahriah is a tüntetők mellé állt – a pedofilbotrány miatt demonstrálnak ismert influenszerek

Hatalmas a tömeg, itt nézheted élőben a gyermekvédelmi tüntetést

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja