A rabszolgatörvény és a kormány ellen tüntet az ország – íme a szombati helyszínek

Budapest mellett most minden eddiginél több vidéki és külföldi helyszínen is tüntetni fognak.

A „Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői a fővárosi Hősök terén 2018. december 16-án.
A „Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői a fővárosi Hősök terén 2018. december 16-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Budapesten, a nagyvárosokban és kisebb településeken is lesznek megmozdulások január 19-én, szombaton. A demonstrációk a rabszolgatörvényként elhíresült törvénymódosítás miatt kezdődtek, és a szervezők szerint Budapest után most a vidéki helyszíneken a sor, hogy megmutassák a kormánynak az ellenzéki összefogás erejét.

Az azonnali.hu összeszedte, hogy hol és milyen formában fejezik ki nemtetszésüket az emberek. Szegeden forgalomlassító, „sétálós” demonstráció lesz, Salgótarjánban autós felvonulással és sávlezárással készülnek, de Szekszárdon és Győrben is félpályás útlezárással terveznek tiltakozni. Miskolcon „erőszakmentes”, de „dühös” véleménynyilvánításra számítanak, Pécsen nagygyűlést tartanak. Tüntetés lesz többek között Szombathelyen, Debrecenben, Békéscsabán, Szolnokon és Tatabányán is.

Budapesten változott a program

A „Budapest Blokád” elnevezésű kezdeményezés a korábbi tervvel szemben nem a Kossuth téren összpontosul, hanem a Clark Ádám tér lesz a cél, vagyis a blokádot követő tüntetés végállomása, de szervezők célja továbbra is az, hogy „megbénuljon a belváros”.

A Clark Ádám téren a tervek szerint kivetítőn lehet majd nézni, hogy más tüntetés-helyszíneken mi történik.

Külföldön is tüntetnek

A Hazajöttünk túlórázni nevű Facebook-csoport a külföldi helyszíneket gyűjtötte össze, ezek alapján Oslóban, Stockholmban, Bernben, Amszterdamban, Hágában, Londonban, Swanseaben, Stuttgartban, Dublinban, Münchenben, Bécsben, Hamburgban és Berlinben is várható kormányellenes megmozdulás.

Kapcsolódó hírek