Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Belföld

Újabb olimpiai bajnok indulhat a Fidesz színeiben az önkormányzati választásokon

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Vallott a Fidesz tanácsadója: így kreáltak főellenséget Sorosból

A nép egy része imádja a kézzel fogható közellenségeket.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Fotó: Niccolò Caranti
Fotó: Niccolò Caranti

A svájci Das Magazinnak mesélte el George Birnbaum, Arthur Finkelstein egykori Fidesz-kampánytanácsadó üzlettársa, hogy milyen módszerekkel sikerült bűnbakot csinálniuk Soros Györgyből, és magyar szavazók millióival elhitetni, hogy az idős üzletember Magyarországot készül megtámadni.

A 24.hu által észrevett cikk szerint a lényeg az volt, hogy egy nevesíthető ellenség kellett, akit folyamatosan támadni lehet, és akire minden, a választók által rossznak vélt dolgot rá lehet vetíteni. Fontos volt, hogy konkrét személyt nevezzenek meg, kellően távolit és ne politikust, hogy ne tudjon érdemben védekezni.

Arthur mindig azt mondta, hogy a szövetségesek annak idején nem a nácik ellen harcoltak, hanem Hitler ellen, az amerikaiak pedig nem az Al-Kaida, hanem Oszama bin Laden ellen

– idézte kollégáját Birnbaum.

A kampányban szerepet kapott Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója is, aki a Hitlerrel lepaktáló Magyarországot rendre ártatlan áldozatként állítja be. Ezúttal a „finánctőke” volt a nemzetünkre rontó gonosz, a nép jelentős részével pedig azt is sikerült elhitetniük, hogy mindezt a Magyarországot állítólag támadó, és közben a háttérhatalmat irányító tökéletes ellenség, Soros György irányítja.

Egy másik forrás arról is említést tett, hogy előzőleg telefonos közvélemény-kutatással mérték fel, ki lenne legalkalmasabb a főellenség szerepére – ez is azt az eredményt hozta, hogy a magyarok szívesen kajálnák a Sorosra épített uszítást.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Nacsa Lőrinc bejelentette, hogy Soros György pénztárcájából dollárok gurultak el!

Kocsis Máté úgy tudja, Soros György fia hergel Magyarország ellen

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Orbán Viktor bemondta a rádiójában, hogy a Soros-birodalom ellentámadásba lendült

Már hétfőn megválaszthatják a Fidesz új köztársasági elnökét

Orbán Viktor elmesélte, hogy alig tudta megvédeni a magyarokat Soros Györgytől, amikor Orbán Viktor vétózni készült