Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Tarlós még mindig alig tud valamit a CEU-ról, az ellenzékről annál többet

Az MSZP-ről azt is tudni véli, hogy hirdetésben keresnek főpolgármester-jelöltet, a CEU-ról még azt sem, hogy egyáltalán jó egyetem-e.

RövidenRöviden
Tarlós még mindig alig tud valamit a CEU-ról, az ellenzékről annál többet
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.

A városvezető a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában az előválasztással kapcsolatban úgy fogalmazott: valaki vagy valakik menekülnek a jelölés felelőssége alól. Nagy szégyennek nevezte az ellenzéki pártokra, különösen az MSZP-re nézve, hogy 8-10 év alatt nem tudtak felépíteni egy olyan saját politikust, akiben megbíznának. Szavai szerint az MSZP „feladott egy hirdetést”, hogy bárki jelentkezhet főpolgármester-jelöltnek.

A CEU Bécsbe költözéséről Tarlós István ismét értetlenkedett egy sort, azt mondta: ezt az intézményt nem tudja minősíteni, mert túl keveset tud róla.

Szerinte felvetődik több kérdés, amelyre lehetne pontos választ adni, például, hogy az egyetem teljesíti-e a törvényi feltételeket, mert ezt szerinte csak ellenzéki újságírók jelentették be. Miért nem tisztázta ezt a CEU? – tette a fel a kérdést, majd úgy folytatta: nem tud válaszolni azokra a kérdésekre sem, hogy kiket képeznek ott, van-e esélye bekerülni egy átlag magyar diáknak és milyen képzéseik vannak egyáltalán. Ezekre a kérdésekre csak „ellenzéki és újságírói tőmondatokkal válaszolnak” – vélekedett.

„Nem tudom, mitől a világ egyik legjobb egyeteme ez”, de az egyetemi rangsorok egyébként sem adnak feltétlenül pontos képet az oktatás színvonaláról, mert nagyon sok függ attól, hogy milyen gazdag egy intézmény

– magyarázta a főpolgármester, aki ezek szerint más egyetemekkel kapcsolatban elég jól képben van, éppen csak a CEU-ról „tud túl keveset”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tarlós István már Karácsony Gergely férfiasságát is kétségbe vonja

Tarlós István feljelentést tett a fővárosi korrupciógyanús ügyek miatt

Tarlós bezárná a Libegőt, összevonná a MÁV-ot és a Volánt

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter