Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Időjárás

Kiadós havazás, ónos eső jöhet a folytatásban, de délen, délkeleten akár 15 fokot is mutathat a hőmérő

Tizenhat helikoptert vásárolt a honvédség

RövidenRöviden
Szabó István honvédelmi államtitkár (b) és Dennis Bernitz, az Airbus Helicopters értékesítési vezetője kezet fog a tizenhat Airbus H225M típusú helikopter beszerzésről szóló szerződés aláírása után Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban 2018. december 14-én. Középen Thomas Hein, a cég kereskedelmi vezetője.
Szabó István honvédelmi államtitkár (b) és Dennis Bernitz, az Airbus Helicopters értékesítési vezetője kezet fog a tizenhat Airbus H225M típusú helikopter beszerzésről szóló szerződés aláírása után Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban 2018. december 14-én. Középen Thomas Hein, a cég kereskedelmi vezetője. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tizenhat Airbus helikoptert vásárolt a Magyar Honvédség. A beszerzésről szóló szerződést pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban írták alá.

A minisztérium részéről Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója, az Airbus Helicopters részéről pedig Dennis Bernitz és Thomas Hein értékesítési, illetve kereskedelmi vezetők írták alá a dokumentumot.

Az aláírás alkalmából elhangzott, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében bővül a légierő haditechnikai eszközparkja 16 új, közepes kategóriájú, többcélú Airbus H225M típusú katonai helikopterrel.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az új helikopterekkel 2023-tól bővül a légiflotta.

Ezek is érdekelhetnek

Most jelentették be: megmozdult az egész magyar hadsereg, megindultak a szárazföldi csapatok!

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Így örült Novák Katalin békepárti hadsereg főparancsnok, amikor megmutatták neki a gyilkoló eszközöket

Honvédelmi bohócminiszter: a magyar haderőt ütőképessé, a hadiipart versenyképessé kell tennünk!