Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Latorcai: a tüntetők nem tisztelik a „kis Jézust” sem

Nagyon igyekeznek a kormánypártok keresztényüldözést látni a rendbontások mögött, de egyelőre úgy tűnik, a „kis Jézussal” van a tüntetőknek legkevésbé gondja.

Azok, akik az elmúlt napok agresszív cselekményeinek résztvevői voltak, nem tisztelnek senkit és semmit – mesélte Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke pénteken az MTI-nek.

A kormánypárti politikus felsorolta,

  • nem tisztelik az alapvető értékeket,
  • nem tisztelnek másokat,
  • nem tisztelik a kereszténységet,
  • „a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem”.

Kitért arra is, hogy a tüntetők azt ordították, égjen a karácsonyfa, égjen a rendőr, vagyis szerinte a keresztény értékeket valló magyar embereket gyalázták.

Ezeknek az agresszív politikai provokátoroknak egyetlen céljuk van csak,

a balhé és a rongálás

– mutatott rá Latorcai.

Az Országgyűlés alelnöke részletezte, hogy a szerda és csütörtök esti tüntetések résztvevői a nemzet karácsonyfája körül elhelyezett, a rászoruló gyermekek részére készített szánkó-kerítést szétrugdosták, a díszvilágítást elszaggatták. A karácsonyfa drótkötelét kibontották, a fát megpróbálták feldönteni. 20 szánkó eltűnt, egyet felgyújtottak, a nemzet főterére frissen telepített növények egy részét kitépkedték, a rendezett parkot feldúlták – sorolta.

Elmesélte azt is, hogy a füves területen tüzet gyújtottak, a sétányon a padokat, a járólapokat és a nemzet lobogójának árbocát

összefirkálták.

A főlépcső előtti öntöttvas oszlopokat összekötő robusztus láncot elvitték és a főlépcsőt festékkel, a Országház bejáratainak környékét tojással

beszennyezték.

Betörték a Ház ablakát is.