Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Pénteken is folytatódik a tüntetés a Kossuth téren

A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevõi a Kossuth téren 2018. december 14-ére virradó éjjel.
A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevõi a Kossuth téren 2018. december 14-ére virradó éjjel. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Zsinórban a harmadik este lesz tüntetéstől hangos a Kossuth tér: péntek 17 órakor is összegyűlnek a tervek szerint a Parlamentnél a kormány politikája ellen tiltakozók.

Az esemény leírását nem engedték bő lére a Facebookon, a szervezők csupán annyit közöltek:

„Legyünk kinn holnap is, mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik! Öltözz melegen.”

Hozzátették, az esemény hivatalosan péntek 18 óráig tart. Cikkünk megjelenésekor már közel 450-nél többen jelezték, hogy részt vesznek a tiltakozáson.

Csütörtök este is tüntettek az Országház előtt, a demonstráció hajnalig tartott. Ez már indulatosabb volt, mint a szerdai tiltakozás:

kukaborogatás, rendőrdobálás és ködgyergyázás is volt, a rohamrendőrök pedig nem sajnálták a könnygázt.

A hatóság tájékoztatása szerint két rendőr megsérült, illetve egy rendőrautó hátsó szélvédőjét is megviselték az események.

Donáth Anna Júliát, a Momentum alelnökét leteperte és kiemelte egy rendőr a tömegből, miközben egy füstgyertyát tartott a kezében.

A politikust a Klubrádió szerint péntek kora reggelig bent tartották a rendőrségen, vélhetően szabálysértéssel vádolják majd meg. Segítségére egyébként az MSZP-s Kunhalmi Ágnes sietett, aki országgyűlési képviselői igazolványával be tudott menni a rendőrségre még az este folyamán – írta a Zoom.

Könnygáz a Parlamentnél

Könnygáz a Parlamentnél

Posted by Index.hu on Thursday, December 13, 2018