Rendőrökre támadtak a tüntetők Budapesten, sebesültek

A Nagykörúton a tüntetők egy része kukákat borogatott, míg mások felszedték utánuk a szemet, ami miatt egymással is összevesztek.

Rendőrökre támadtak a tüntetők Budapesten, sebesültek

Még mindig tart a délután kezdődött tüntetés a fővárosban, a Parlamentnek legalább egy ablaka betört, és az Index fotója szerint a Szalay utcában egy rendőrautó hátsó szélvédője is kapott.

A rendőrség honlapján azt írta, a Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők provokálták a rendőröket, és ködgyertyát dobtak a rendőrsorfal közé.

A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel. A tüntetők többször nekimentek a rendőrsorfalnak, miközben zászlórúddal, üres flakonokkal dobálták a rendőröket. A rendőrség a sorfalára nehezedő nyomás visszaszorítása érdekében könnygázsprayt alkalmazott.

A főkapitányság késő esti közleménye szerint a tüntetők agresszivitásának következtében

két rendőr megsebesült, egyikük a fején, társa pedig a combján.

A rendőrök egy embert hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt előállítottak.

Az Index tudósítása szerint nem sokkal éjfél után a Körúton vonultak körülbelül 3-400-an.

Többen kukákat borogatnak, más tüntetők pedig összeszedik utánuk a szemetet – a két eltérő vérmérséklet képviselői emiatt néha egymással is összevesznek.

A rendőrök egy helyen elzárták az úttestet a vonulók előtt, többeket körbekerítettek és igazoltatás kezdődött, egyelőre úgy tűnik, itt ért vége a mai tüntetés.

Ezek is érdekelhetnek