Új fegyvereket kaptak a magyar katonák, nagyon örül a honvédelmi miniszter

Kránicz Roland, az HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója (b) jelképesen átadja a honvédség új fegyvereit Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettesének a Petőfi laktanyában 2018. december 11-én.
Kránicz Roland, az HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója (b) jelképesen átadja a honvédség új fegyvereit Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettesének a Petőfi laktanyában 2018. december 11-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A cseh licensz alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait

„ünnepélyes keretek között adták át”

kedden a budapesti Petőfi laktanyában, elsőként a katonai rendészeknek. A fegyvereket a következő időszakban osztják ki valamennyi katonai alakulatnak, rendőröknek, fegyveres szerveknek.

Katonai rendészek a honvédség új fegyvereinek átadásán a Petőfi laktanyában 2018. december 11-én.

Katonai rendészek a honvédség új fegyvereinek átadásán a Petőfi laktanyában 2018. december 11-én.Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Benkő Tibor honvédelmi miniszter kiemelte: a most elkészült több mint tízezer fegyver már a magyar hadiipar terméke. A miniszter a Magyar Honvédség fejlesztése, és a hazai hadiipar újraindítása terén is mérföldkőnek nevezte az eseményt. Mint elmondta: a fegyverek összeszerelése már Magyarországon történt.

Hamarosan megérkeznek azok a gépsorok is, amelyekkel a teljes gyártást Magyarországon végzik majd. Mindemellett a jövőben a lőszer- és lőporgyártás elindítását is tervezik.

Kapcsolódó hírek