Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Megakadályoznák ellenzékiek a rabszolgatörvény elfogadtatását

2800 módosító indítványt nyújtanak be, amelyekről külön-külön kellene majd szavaznia a parlamentnek.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a francia zavargások szimbólumává vált sárga mellényben buzdítanak a december 10-i, rabszolgatörvény elleni tüntetésen való részvételre egy 2018. december 5-én készült fotón.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a francia zavargások szimbólumává vált sárga mellényben buzdítanak a december 10-i, rabszolgatörvény elleni tüntetésen való részvételre egy 2018. december 5-én készült fotón. Fotó: Facebook/MSZP

Ellenzéki frakciók parlamenti obstrukciót terveznek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez 2800 módosító indítványt nyújtanak be, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Azt szeretnék elérni, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a „rabszolgatörvény”, azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat, és azt is mondta:

„Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell!”

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető elmondta, ha a jogszabályt mégis elfogadja az Országgyűlés, akkor az Alkotmánybírósághoz és strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, mert a törvény vitája nem felelt meg a jogszabályoknak.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese is úgy látta, hogy a parlamenti vita miatt közjogilag érvénytelen lesz a jogszabály és arról addig nem is szabadna dönteni, amíg a parlament igazságügyi bizottsága állást nem foglal a kérdésben.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban