Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Megakadályoznák ellenzékiek a rabszolgatörvény elfogadtatását

2800 módosító indítványt nyújtanak be, amelyekről külön-külön kellene majd szavaznia a parlamentnek.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a francia zavargások szimbólumává vált sárga mellényben buzdítanak a december 10-i, rabszolgatörvény elleni tüntetésen való részvételre egy 2018. december 5-én készült fotón.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a francia zavargások szimbólumává vált sárga mellényben buzdítanak a december 10-i, rabszolgatörvény elleni tüntetésen való részvételre egy 2018. december 5-én készült fotón. Fotó: Facebook/MSZP

Ellenzéki frakciók parlamenti obstrukciót terveznek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez 2800 módosító indítványt nyújtanak be, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Azt szeretnék elérni, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a „rabszolgatörvény”, azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat, és azt is mondta:

„Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell!”

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető elmondta, ha a jogszabályt mégis elfogadja az Országgyűlés, akkor az Alkotmánybírósághoz és strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, mert a törvény vitája nem felelt meg a jogszabályoknak.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese is úgy látta, hogy a parlamenti vita miatt közjogilag érvénytelen lesz a jogszabály és arról addig nem is szabadna dönteni, amíg a parlament igazságügyi bizottsága állást nem foglal a kérdésben.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten