Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

A Külügyminisztérium tovább köpködi a CEU-t

A Külgazdasági és Külügyminisztérium nyelvezetében csak Soros-egyetemnek nevezett CEU „folytatja a hisztériakeltést, mert abban érdekelt” – közölte szerdán a tárca, és azt is írták, a kormány álláspontja változatlan: „Magyarország jogállam, a törvény mindenkire és minden egyetemre, a Soros-egyetemre is egyformán vonatkozik”.

A kormány már több Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről írt alá megállapodást a felsőoktatási törvénynek megfelelően, „egyedül a Soros-egyetem körül folyik a hisztériakeltés” – írták.

Úgy fogalmaztak, „tudjuk, hogy a Soros-egyetem korábban nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban”. „Azt is tudjuk, hogy a Soros-egyetem amerikai kampusza egy faház, a szintén Soros Györgyhöz kötődő Bard College területén, amelynek magas rangú vezetője azt mondta, hogy a Soros-egyetem kurzusait nem az Egyesült Államokban oktatják, szó szerint ez hangzott el: itt nincs semmi” – olvasható a közleményben.

A KKM szerint az, ami a CEU-val kapcsolatban zajlik, „egy Soros-féle politikai blöff, egy befolyásolási kísérlet”. Emiatt magyarázatot várnak a CEU-tól – áll a tárca közleményében.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten