Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

A Külügyminisztérium tovább köpködi a CEU-t

A Külgazdasági és Külügyminisztérium nyelvezetében csak Soros-egyetemnek nevezett CEU „folytatja a hisztériakeltést, mert abban érdekelt” – közölte szerdán a tárca, és azt is írták, a kormány álláspontja változatlan: „Magyarország jogállam, a törvény mindenkire és minden egyetemre, a Soros-egyetemre is egyformán vonatkozik”.

A kormány már több Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről írt alá megállapodást a felsőoktatási törvénynek megfelelően, „egyedül a Soros-egyetem körül folyik a hisztériakeltés” – írták.

Úgy fogalmaztak, „tudjuk, hogy a Soros-egyetem korábban nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban”. „Azt is tudjuk, hogy a Soros-egyetem amerikai kampusza egy faház, a szintén Soros Györgyhöz kötődő Bard College területén, amelynek magas rangú vezetője azt mondta, hogy a Soros-egyetem kurzusait nem az Egyesült Államokban oktatják, szó szerint ez hangzott el: itt nincs semmi” – olvasható a közleményben.

A KKM szerint az, ami a CEU-val kapcsolatban zajlik, „egy Soros-féle politikai blöff, egy befolyásolási kísérlet”. Emiatt magyarázatot várnak a CEU-tól – áll a tárca közleményében.