Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Lyukra futott CEU-lejáratásban a Magyar Idők

Leleplező telefonbeszélgetést lobogtatva Soros-egyetemezik a kormánypropagandát fújó lap, de a jelek szerint nem jó helyre ment a hívás.

A CEU épülete.
A CEU épülete. Fotó: Facebook/CEU

Csütörtök reggel jelent meg a Magyar Időkben egy cikk, melyben felvett telefonbeszélgetést is mutatnak, ezzel akarják ugyanis alátámasztani, hogy a CEU nem teljesíti azokat a kritériumokat, melyeket a felsőoktatási törvény szabott nekik.

Állításuk szerint semmilyen közös posztgraduális képzést nem indított a CEU az Egyesült Államokban található Bard College-dzsal (BC).

Ezt arra alapozva írták, hogy birtokukba került egy telefonbeszélgetés, melyet a BC Mesterképzésért Felelős Tanulmányi Osztály vezetője és egy állítólagos hallgató között zajlott. A TO feje azt mondja, a CEU-nak nincs mesterdiplomát adó képzése a Bardon, és azon kívül sem indítottak semmilyen képzést Amerikában.

Csakhogy a hangfelvétellel van egy kis probléma, erről Filippov Gábor politológus, a CEU phd-hallgatója, valamint Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese értekezik hosszasan a Facebookon, posztjaikat a 24.hu találta meg. Röviden:

a hangfelvételben hallható hallgató nem a CEU kinti képzésének felelősét hívta fel, hanem a Bard College-ot, melynek a CEU is használja az épületeit.

A cikk megjegyzi, a CEU-nak ezen kívül van egy másik együttműködése is, amely valóban nem ad diplomát, csak ez éppen nem az, amit a CEU kinti oktatásnak hív.

Érdemes végigolvasni Filippov és Enyedi posztját is, soraiktól némileg más megvilágításba kerül a propagandalap „nagy leleplezése”. Filippov Gábor kiemelte, a beszélgetésben hallatszik, hogy

a Bard TO-vezetője világosan elmondja, hogy a CEU saját posztgraduális képzései nem a Bard, hanem a CEU képzései, miközben a két intézmény közös oktatási tevékenységet is folytat, ő erről tud beszélni – vagyis a Bard graduális képzéseinek hallgatói felvehetnek CEU-s posztgraduális kurzusokat, de Bardos hallgatókként nem tudnak CEU-s posztgraduális diplomát szerezni (miért is tudnának?), csak Bardos diplomát. Ő végig a Bardos hallgatók lehetőségeiről beszél, ami az ő kompetenciája. Azt is hozzáteszi, hogy a CEU-nak van saját posztgraduális programja, oda is lehet jelentkezni de arról ő a Bard mesterképzésért felelős TO-saként semmit nem tud, az nem az ő hivatalának a kompetenciája.

Kapcsolódva a korábbi posztomhoz: hosszú és bonyolult, csak akkor érdemes elolvasni, ha érdekel, hogyan néz hülyének a…

Posted by Filippov Gábor on Thursday, November 8, 2018

Enyedi Zsolt rektorhelyettes posztjában megjegyzi,

a rövid beszélgetés jelentős része a Study Abroad programról szól, nem az Inequality Analysis programról. A napilapnak ezek szerint nem esett le, hogy ez egy másik program, mint az, amit tavaly indítottunk el. A Bard diákjai már hosszú évek óta járnak hozzánk cserediákokként, a Study Abroad keretében, ennek semmi köze az Inequality Programhoz.

Méretes lukra futott a Magyar IdőkA sok rosszindulatú és szánalmas próbálkozás közül is kiemelkedik a Magyar Idők mai…

Posted by Zsolt Enyedi on Thursday, November 8, 2018

Kapcsolódó friss hírek

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen