Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Odalett a DK könyvelése a Teréz körúti irodatűzben

Állítólag az európai ügyészség felállításának érdekében gyűjtött DK-s aláírások is odavesztek.

Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete.
Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Gyakorlatilag minden megsemmisült a Demokratikus Koalíció központi irodáiban a szombati épülettűzben – jelentette be Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke, EP-képviselő az irodaház előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mint ismert, több száz négyzetméteren lángolt egy Teréz körúti irodaház teteje szombaton, a tűz a DK irodáit is érintette. Olyannyira, hogy a párt irodái megsemmisültek, az anyagi kár pedig tetemes.

Hétfőn Molnár Csaba arról beszélt, hogy az eszközeik és használati tárgyaik vagy elégtek vagy a lezuhanó gerendáktól, illetve az oltóvíztől semmisültek meg. Hozzátette, még mindig csak annyit tudnak, hogy az épület alsó és az ötödik emeletén is kiütött egy-egy tűz, de a tűzoltóság egyelőre nem tudja megmondani, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Molnár Csaba hangsúlyozta,

a DK által kezelt adatbázisokat és személyes adatokat nem az épületben lévő szervereken tárolták, ezért azok biztonságban vannak, a könyveléseik és irataik azonban megsemmisültek. A politikus hozzátette, hogy az Állami Számvevőszék munkatársai éppen az elmúlt héten kértek iratokat tőlük, azokat már átadták.

Azt is elmondta, hogy az irodáikban több kortárs művészeti alkotást is kiállítottak, ezek egy vagy kettő kivételével teljesen megsemmisültek. Szintén elégett az összes, a közvetlen főpolgármester-választásért, valamint az európai ügyészség felállításának érdekében gyűjtött aláírásuk is – jelentette be.

Molnár Csaba köszönetet mondott azoknak az ellenzéki pártoknak, amelyek felajánlották, hogy megosztják velük irodáikat, de nem élnek a felajánlással, mert nem férnének el. A DK központja több mint harminc alkalmazottnak adott helyet, ők átmenetileg a Képviselői Irodaházból, illetve otthonról folytatják munkájukat, amíg nem találnak új épületet, amit ki tudnak bérelni – mondta.

Az ügyvezető alelnök megköszönte a felajánlott adományokat is. Egy kérdésre felelte, hogy még nem tudják, hogy mikor és mennyit fog fizetni a biztosító, ezért az adományokból a működésükhöz leginkább szükséges eszközöket veszik majd meg.