Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Bűnügy

„8-10 métert repültek” a rendőrök a detonáció következtében – Megszólalt a TEK az esztergomi robbantásról

Bűnügy

Kukásokra lőttek Budapesten, ketten kórházba kerültek

Hatalmas füsttel ég egy ház tetőszerkezete Budapesten

Négyszáz négyzetméteren ég a Teréz körúti épület teteje, kilenc vízsugárral oltják. A DK irodája is érintett. Egy földszinti étterem szagelszívójából terjedhetett el a tűz.

RövidenRöviden
Hatalmas füsttel ég egy ház tetőszerkezete Budapesten
Fotó: Index/olvasó

Körülhatárolták a tüzet a főváros VI. kerületében, ahol kigyulladt egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete; a tűz már nem tud továbbterjedni – közölte a katasztrófavédelem.

Jelenleg mintegy négyszáz négyzetméteren ég a Teréz körúti épület tetőszerkezete; az első közlés kétszáz négyzetméterről szólt.

Füst gomolyog 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. A tűzoltók megkezdték a lángok oltását.

Füst gomolyog 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. A tűzoltók megkezdték a lángok oltását. Fotó: MTI/Kocsonya Zsófia

Lángol egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton 2018. november 17-én.

Lángol egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton 2018. november 17-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete.

Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A fővárosi tűzoltók tíz járművel vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc – köztük három emelőre szerelt – vízsugárral oltják a lángokat.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy senki sem sérült meg. A helyszínen csaknem 40 tűzoltó dolgozik. A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A Hírek Ma úgy tudja, korábban az épület földszintjén, egy étterem szagelszívója gyulladt ki, amit a dolgozók eloltottak, de „nem elég jól”, és a tűz a levegőztető-rendszeren keresztül újra elterjedt.

Az Indexnek elsőként olvasók jelezték, hogy kigyulladt egy ház teteje a budapesti Szondi utca és a Teréz körút sarkán, ebben a galériában több fotót is közöltek.

https://www.facebook.com/Mirtusz/videos/10157119989831807/

Valószínűleg a DK irodája is ég

Ebben az irodaházban található a Demokratikus Koalíció központi irodája is, a párt az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

Tűz ütött ki abban a Teréz körúti irodaházban, amely a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának is helyet ad. A tűz azt az emeletet érinti, amelyen ezek az irodák is vannak. A tűzoltók már végzik az oltást, a tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudunk. A tűz idején egyetlen munkatársunk sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásunk.

Ezek is érdekelhetnek

Videón Gyurcsányék leégett irodája

Teljesen megsemmisültek a DK irodái a délutáni irodaház-tűzben

Vízelvezető árokba esett biciklijével egy férfi Hajdúböszörményben, meghalt

Brutális frontális baleset Pilisjászfalu és Piliscsaba között: négy súlyos és egy könnyebb sérült

Odalett a DK könyvelése a Teréz körúti irodatűzben

Megszólalt Gyurcsány az irodáik kiégéséről