Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Székelyföldre is kiterjeszti Magyarország a gazdaságfejlesztési programot

Magyarországon már annyira pörög a gazdaság, hogy jut bőven támogatás a határon túli szavazatmagyaroknak is.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Kolozsvárott 2018. november 9-én.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Kolozsvárott 2018. november 9-én. Fotó: MTI/KKM/KKM/Mitko Sztojcsev

Székelyföldre is kiterjeszti Magyarország azt a gazdaságfejlesztési programot, mely Erdélyben eddig Maros megye mezőségi részén nyújtott támogatásokat gazdálkodóknak és kisvállalatoknak – jelentette ki Szijjártó Péter Kolozsváron, miután Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével tárgyalt pénteken az RMDSZ kolozsvári székházában.

Elmondta: a Maros-mezőségi kísérleti gazdaságfejlesztési program keretében tavaly másfél milliárd forint jutott a térség gazdálkodóinak és vállalkozóinak, idén 800 pályázat érkezett, ezek elbírálása jelenleg is tart. Hozzátette: a magyar költségvetésben jövő évre 50 milliárd forintot különítettek el a gazdaságfejlesztési programokra, ebből jelentős összeg jut Erdélybe és a Székelyföldre.

Szijjártó Péter méltatlannak tartotta, hogy román részről egyelőre nincs készség a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitásának az engedélyezésére.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt