Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

200 óra közmunkára ítélték a városligeti platánokért harcoló ligetvédőket

Csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás miatt tizenegy embert ítélt el a bíróság, akik tavaly nyáron megpróbálták megakadályozni, hogy kiássák a Ligetben álló platánfákat.

Az ítéletről az ügyészség honlapján jelent meg egy közlemény pénteken. Ebben felidézték, a Liget Budapest Projekt ellen tiltakozó „Ligetvédő” csoport aktivistái 2017. július 4-én, a Budapest XIV. kerület, 56-os emlékmű melletti területen előre be nem jelentett, spontán rendezvényt tartottak abból a célból, hogy a Liget felújítás keretében aznapra szervezett faátültetés ellen tiltakozzanak. A spontán rendezvényt a rendőrség feloszlatta, de az aktivisták továbbra is a helyszínen maradtak.

A kordonnal elhatárolt építési területnél a vádlottak közül nyolcan, további tizenkét ismeretlen társukkal együtt a délutáni órákban több kerítéselemet is megrongáltak, azokat meghajlították, megtépték, rángatták, és ezzel összesen több mint 60 000 forint kárt okoztak.

A vád tárgyát képező másik ügyben, a fenti vádlotti körből ketten, három másik vádlott-társukkal együtt 2018. április 10-én, délelőtt, a XIV. kerület, Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum építkezési területét körülvevő, OSB lapokból álló kerítés egyik oldalát többször megrúgták, melynek következtében az OSB lap betört.

Az így keletkezett résen keresztül a vádlottak bementek az építkezési területre, ahol a biztonsági őröket trágár kifejezésekkel illették, feléjük köptek, továbbá egyikük egy korábban letört OSB lap darabjával az egyik biztonsági őrt megdobta.

A kerületi ügyészség vádirata alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyben büntető végzést hozott; a kerületi ügyészség vádiratában foglalt indítványnak megfelelően, tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján valamennyi vádlottal szemben 200-250 óra közötti tartamú közérdekű munka büntetést szabott ki. A kerületi ügyészség nem kérte tárgyalás tartását, ily módon a végzést tudomásul vette.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban