Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

200 óra közmunkára ítélték a városligeti platánokért harcoló ligetvédőket

Csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás miatt tizenegy embert ítélt el a bíróság, akik tavaly nyáron megpróbálták megakadályozni, hogy kiássák a Ligetben álló platánfákat.

Az ítéletről az ügyészség honlapján jelent meg egy közlemény pénteken. Ebben felidézték, a Liget Budapest Projekt ellen tiltakozó „Ligetvédő” csoport aktivistái 2017. július 4-én, a Budapest XIV. kerület, 56-os emlékmű melletti területen előre be nem jelentett, spontán rendezvényt tartottak abból a célból, hogy a Liget felújítás keretében aznapra szervezett faátültetés ellen tiltakozzanak. A spontán rendezvényt a rendőrség feloszlatta, de az aktivisták továbbra is a helyszínen maradtak.

A kordonnal elhatárolt építési területnél a vádlottak közül nyolcan, további tizenkét ismeretlen társukkal együtt a délutáni órákban több kerítéselemet is megrongáltak, azokat meghajlították, megtépték, rángatták, és ezzel összesen több mint 60 000 forint kárt okoztak.

A vád tárgyát képező másik ügyben, a fenti vádlotti körből ketten, három másik vádlott-társukkal együtt 2018. április 10-én, délelőtt, a XIV. kerület, Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum építkezési területét körülvevő, OSB lapokból álló kerítés egyik oldalát többször megrúgták, melynek következtében az OSB lap betört.

Az így keletkezett résen keresztül a vádlottak bementek az építkezési területre, ahol a biztonsági őröket trágár kifejezésekkel illették, feléjük köptek, továbbá egyikük egy korábban letört OSB lap darabjával az egyik biztonsági őrt megdobta.

A kerületi ügyészség vádirata alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyben büntető végzést hozott; a kerületi ügyészség vádiratában foglalt indítványnak megfelelően, tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján valamennyi vádlottal szemben 200-250 óra közötti tartamú közérdekű munka büntetést szabott ki. A kerületi ügyészség nem kérte tárgyalás tartását, ily módon a végzést tudomásul vette.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz