Közlekedés

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Baleset

Leugrott egy kormányablak tetejéről, meghalt a 14 éves fiú

Baleset

Utasokkal teli busz szenvedett balesetet, az ablakon keresztül mentették az embereket

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre

A fideszes „B jelölt” azon a metrón szörnyülködött, amit a pártja és a férje mutyizott össze olyanra, amilyen.

szentkiralyi-homero
Szentkirályi Alexandra bukott fideszes főpolgármester-jelölt nagy munkában. Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Szentkirályi Alexandra bukott főpolgármester-jelölt megirigyelte Magyar Péter hőmérőzős akcióit, úgyhogy a fideszes ostobaság lement a 3-as metróhoz, és ő ott méricskélte, hogy milyen meleg van. Ahhoz a 3-as metróhoz, ami Tarlós István és a már akkor is ruszkibérenc fideszes kormányzat miatt nem kapott légkondicionálást.

Szentkirályit mindenesetre a tények nem zavarják. A követőinek úgy magyarázta, hogy Karácsony Gergely miatt van „orrrrbitális hőség” a metróban.

A kommentelők, és aztán az újraválasztott főpolgármester is válaszolt neki.

szk-komment

Szokásos színvonal

„A Fidesz egykori B főpolgármester-jelöltje, akinek visszaléptetése előtt megannyi vidám pillanatot köszönhettünk a kampányban, most visszatért – és azon a színvonalon folytatta, ahol abbahagyta. Szóval, Szentkirályi Alexandra megszakértette, hogy a 3-as metrón meleg van, természetesen miattam. Na, akkor fussunk neki újra: igen, tényleg meleg van, én onnan tudom, hogy sokat utazom a 3-as metrón. És azért van meleg a metrókocsikban, mert a Fidesz nem engedte meg az előző városvezetésnek, hogy új metrókocsikat vásároljon, de még azt se, hogy az olcsóbb, és nem mellesleg a kocsik klimatizálását is vállaló észt cég nyerje a felújítási megbízást: mindenképpen az orosznak kellett adni az üzletet. És láss csodát: éppen annak a cégnek, akivel Szentkirályi Alexandra férje, a jelenlegi honvédelmi miniszter üzletelt”

– világosított fel Karácsony Gergely.

Azt is írta, a jelenlegi városvezetés azóta megtalálta a műszaki megoldást a kocsik utólagos légkondicionálására, a BKV már ki is írta erre a közbeszerzést, de a munka csak akkor kezdődhet, ha ahhoz az orosz cég hozzájárul, különben a város elbukja a felújításhoz járó garanciát.

„Időközben azonban Oroszország lerohanta Ukrajnát, a honvédelmi miniszter egykori üzleti partnere pedig jelenleg nem metrókocsikat, hanem tankokat gyárt és nemigen foglalkozik a 3-as metróval” – olvasható Karácsony válaszában, amely arra is kitér, hogy „ha már a Fidesz egykori B jelöltje a szokott magas színvonalon kezdi közgyűlési képviselői munkáját”, egyvalamiben mégiscsak segíthetne.

„Szóljon a férjének, ha kérhetem vagy bárkinek a kormányból, akik úgy járnak Moszkvába, mint mások a 3-as metrón, hogy a zsíros üzletért cserébe ugyan járuljanak hozzá az oroszok a klímák utólagos beszereléséhez. És akkor ezt a fideszes károkozást is ki tudjuk javítani végre”

– üzente Karácsony, hozzátéve: „Ja, és ha arra járnak, hajtsák be a kötbért is, amivel az orosz cég tartozik Budapestnek. Lehet, ebből nem lehet olyan látványos videót csinálni, de legalább tennének valamit Budapestért.”

Ez is érdekelhet:
Tovább zuhant a magyar ipar: júliusra is tragikus számokat közölt a KSH

Kapcsolódó hírek

Leállt a vasúti közlekedés Ausztria felé

Orbán Viktor beleállt a sárba, onnan üzeni: nehéz lesz, de meg fogjuk csinálni

Most már talán vége: harmadszorra is Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Hivatalos: megállapította a főpolgármester-választás eredményét a választási bizottság

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Karácsony Gergely: „Most akarják elcsalni a választást. Gyertek 6-ra az Alkotmány utcába!”

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott