Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Orbán a Szépművészeti átadóján is Európával árnyékbokszolt

Európai kultúrharc örvénylik, csapataink harcban állnak, stb.

Baán László főigazgató (k) beszél a felújított Szépművészeti Múzeum nyitóünnepségén 2018. október 30-án. A múzeum október 31-én nyílik meg a nagyközönség előtt a három éven át tartó, átfogó rekonstrukció után.
Baán László főigazgató (k) beszél a felújított Szépművészeti Múzeum nyitóünnepségén 2018. október 30-án. A múzeum október 31-én nyílik meg a nagyközönség előtt a három éven át tartó, átfogó rekonstrukció után. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Befejeződött a Szépművészeti Múzeum több mint három éven át tartó felújítása. A miniszterelnöknek erről az jutott eszébe, hogy „az európai kultúrharc örvénylésében” most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat, identitásunkat és szuverenitásunkat.

A Liget Budapest projekt részeként felújított múzeummal egy időben a 70 éve bezárt Román Csarnokot is restaurálták és újranyitották.

Orbán Viktor elmesélte, hogy mi magyarok a magasba törekvő, szellemi természetű nagyság hívei vagyunk, ezt elődeink értették és komolyan vették, így született meg Hősök tere a Millenniumi Emlékművel és a Városligettel, és ezért határozták el, hogy felépítik a Szépművészeti Múzeumot. A millenniumi ünnepségek azt mutatták, hogy a magyarság a magabiztos és nagyratörő nemzetek között van, és minderre az ezeréves viharos történelem, valamint a tudomány és a kultúra világában mutatott tehetség adott okot – mondta.

Mondjuk a tudományt éppen most hajtják be a politikai akarat alá, és a kultúrában is egyértelmű a törekvés, hogy „tehetség” alatt azt kell érteni, ami a NER-nek tetszik.

A miniszterelnök szerint a magyar nép évszázadokon át harcokban védte Európát és gyarapította közös értékeit, kultúrájával hozzájárult az európai sokszínűséghez.

Irány a Szépművészeti // Visit the Museum of Fine Arts!

Irány a Szépművészeti // Visit the Museum of Fine Arts!

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, October 30, 2018

Orbán Viktor kitért rá: a magyar történelem része, hogy vannak, akiknek szemében ellenszenves a nemzeti nagyság gondolata, és idegen mércével akarnak mérni minket. Az ilyen politikai kurzusok mély nyomokat hagytak a múzeum épületén és a Városligeten is. De a most helyreállított Szépművészeti Múzeum újranyitása azt üzeni, hogy a „másokat majmoló, törvényszerűen kisszerű kultúrpolitika korszaka véget ért”. Ezek az eszmék a mai idők próbáját nem állják ki, hanyatlanak, enyésznek, porladnak – fogalmazott.