Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Utolsó pillanatig szórta az EU-s támogatásokat a Simonka Györgyhöz köthető egyesület

700 millió forintos uniós támogatást osztott ki néhány hete Békésben egy olyan kertészeti egyesület, mely a mostanra mentelmi jogától megfosztott Simonka György fideszes országgyűlési képviselő korábbi telkére volt bejegyezve.

Minderről az RTL Klub közölt riportot. A csatornának Hadházy Ákos független képviselő elmondta, a Kertészek Földje Egyesület a szervezett bűnözéssel gyanúsított Simonka György rokonainak és üzlettársainak tízmilliós támogatásokat fizetett akkor is, amikor az ügyészség már kezdeményezte a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

A riportban elhangzott, hogy az ügyészség szerint Simonka és társai termelői szervezeteken keresztül jutottak vissza nem térítendő uniós támogatásokhoz. Ilyen szervezet volt egyebek mellett a Magyar Termés TÉSZ Kft. is, melyet Simonka György alapított. A gyanú szerint a beruházásokat túlárazták, a pénz 45 százalékát pedig Simonka készpénzben kérte vissza, az okozott „vagyoni hátrány” meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

A fideszes politikus mentelmi jogát hétfőn függesztette fel az Országgyűlés, ami azt jelenti, hogy innentől lehetőség van gyanúsítotti kihallgatására.