51 millós drogfogás Budapesten – videó

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a bolgár Sz. I. Ivanovval, valamint szerb és magyar társával szemben, akiket október 29-én, fényes nappal kaptak el.

A rendőrség honlapján közöltek szerint a 63 éves bolgár férfi október 29-én délben egy fővárosi kávézóban találkozott az 53 éves szerb H. Ahmettel és a 63 éves Cs. Lászlóval. Rövid megbeszélést követően távoztak, majd 4 óra múlva visszatértek ugyanoda.

A kávézóba Cs. László egy pénzzel teli papírtasakkal érkezett, amelynek tartalmát a két külföldi ellenőrizte. H. Ahmed a tasakot átvette, majd a parkolóban lévő autójában elrejtette. A kocsiból egy szatyrot vett elő, ami több mint egy kilogramm kábítószergyanús fehér port tartalmazott, és azt átadta Sz. I. Ivanovnak és Cs. Lászlónak.

A rendőrök ekkor a három férfit intézkedés alá vonták, megtalálták a 1054 gramm kokaint tartalmazó szatyrot, továbbá a bolgár férfi kabátja alól további 232 gramm kokaint. H. Ahmet az intézkedés során a nyomozóknak megmutatta a gépkocsijában lévő speciálisan nyíló rejtekhelyet, amelyből további 1054 gramm kokain, valamint a korábban átadott 39 600 euró került elő.

Az akció során lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 51,5 millió forint.

A KR NNI munkatársai az elfogott férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kapcsolódó hírek