Bűnügy

Négy lány félholtra vert egy 10 éves fiút Kemecsén, az iskolaudvaron szerdán

Belföld

Milliárdos oligarcha rokonával az oldalán magyarázott Orbán Esztergomban arról, hogy a hatalom és a pénz áll szemben a békevággyal

Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

20 kg marihuánát találtak két Spanyolországból érkezett csomagban Ferihegyen

20 kg marihuánát találtak két Spanyolországból érkezett csomagban Ferihegyen
Fotó: police.hu

Húsz kilogrammnyi marihuánát találtak a pénzügyőrök két Spanyolországból érkezett csomagban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy

a címzettet a nyomozók elfogták, és további kétbőröndnyi drogot találtak nála, így már közel fél mázsa kábítószert találtak.

A NAV azt közölte, hogy a pénzügyőrök a repülőtér áruforgalmát ellenőrizték és a vizsgált csomagok közül választottak ki három gyanúsnak tűnő dobozt; a csomagokat Spanyolországban adták fel, a kézbesítés helyeként egy budapesti címet jelöltek meg.

A dobozokból 17 műanyag tasak került elő, ezekben pedig 20 kilogramm kábítószergyanús, barnás-zöldes színű növényi származékot találtak.

A megtalált anyagot kábítószertesztnek vetették alá, így bebizonyosodott, hogy a növényi származék marihuána, amelyet a NAV munkatársai zár alá vettek, és feljelentést tettek – áll a közleményben.

A címzett kocsijában is találtak még

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy a címzettet, egy 26 éves budapesti férfit a nyomozók elfogták, és további kétbőröndnyi drogot találtak nála, így már közel fél mázsa kábítószerrel kell elszámolnia.

Kifejtették, hogy a férfi autójában a rendőrök találtak további két bőröndöt, amikben 25 vákuumcsomagban több mint 30 kilogramm marihuána volt.

Amikor a nyomozók átkutatták a férfi lakását további kábítószereket, illetve mérlegeket, mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak, de még kriptovalutákkal kapcsolatos iratokat és eszközöket is, amelyeket a reptéren és az autóban talált mintegy fél mázsa droggal együtt szintén lefoglaltak.

A budapesti férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a bíróság el is rendelt – áll a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!