Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Csőbombát tettek Soros György házához

Információk szerint terrorcselekményként kezelik az ügyet; titok, hogy jelenleg hol tartózkodik Soros.

RövidenRöviden
Fotó: Niccolò Caranti
Fotó: Niccolò Caranti

A bedfordi rendőrség közlése szerint a csőbomba ugyan a milliárdos befektető postaládájában volt, de szinte bizonyos, hogy nem postán érkezett, hanem valaki személyesen helyezte el a Bedfordhoz közel található Katonah településen lévő ház kapuja előtti ládában. A település New York városától mintegy 80 kilométernyire északra fekszik.

A robbanószerkezetet hétfőn találta meg a ház egyik alkalmazottja:

A rendőrség mellett a nyomozásban részt vesz az FBI is. Az FBI nem nyilatkozik az ügyben, nevük elhallgatását kérő rendőrségi alkalmazottak azonban arról tájékoztatták a The New York Times című lapot, hogy terrorcselekményként kezelik az ügyet. A nyomozók kifaggatták a helyi posta alkalmazottait is, így derült ki, hogy a napokban nem szállítottak csomagot a Soros-villába. Kedden még tartott a ház előtti biztonsági kamerák felvételeinek átvizsgálása. A házat rendőrök őrzik.

A New York-i rendőrség közölte: terrorelhárító szakembereket küldtek a városban minden olyan helyre, amely valamiképpen kapcsolódik Soroshoz.

A csomag megtalálásakor Soros György nem volt a házban. A Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője, Laura Silber kedden nem kívánta nyilvánosságra hozni azt, hogy Soros jelenleg hol tartózkodik.

Közleményében Silber „az Egyesült Államokban és a világ sok más országában a politikát uraló, és a szélsőségességet és erőszakot tápláló gyűlöletes retorikát” okolta a történtekért. „A félelem, a hamis hírek és az erősödő tekintélyelvűség légkörében a halálos fenyegetésekhez elég a saját nézetek hangoztatása is” – írta a szóvivő.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bemondta a rádiójában, hogy a Soros-birodalom ellentámadásba lendült

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Nacsa Lőrinc bejelentette, hogy Soros György pénztárcájából dollárok gurultak el!

Novák Katalin Katarban lófrál, miközben idehaza a szélnek eresztett pedofilpártolója miatt áll a bál

Kocsis Máté úgy tudja, Soros György fia hergel Magyarország ellen

Orbán Viktor elmesélte, hogy alig tudta megvédeni a magyarokat Soros Györgytől, amikor Orbán Viktor vétózni készült